Knepent 1-2 tap i toppkamp tross årsbeste fra Evensen i buret

Ekholt – Badebyen Drøbak FK (2-1)

Torsdag kveld var det duket for toppkamp på Ekholtbanen. Et noe skadeskutt Badebyen tok den korte turen til Moss-syd klar for å heve seg etter det frustrerende hjemmetapet mot HSV forrige uke. Tross en beskjeden tropp på 13 mann, så laget meget sterkt ut og man kunne føle opptimismen på tribunen fra de tilreisende supporterne fra Drøbak.

Noe overraskende for noen var kanskje synet av Henry Wilhelmsen i utespillerdrakt, men etter å ha imponert med scoring borte mot Eika var manager Moen mer en villig til å gi den lettbente unggutten fornøyet tillit. En tillit som var nære på å gi ny scoring, da unggutten på mesterligvis tok ned ballen i Ekholts sekstenmeter og brente til. Kun en redning fra øverste hylle hindret Badebyen og på det tidspunktet gå opp til 2-0.

Dødelig frispark fra Steinmo

Badebyen tok raskt kommandoen i kampen, og etter snaue 20min fikk gjestene frispark fra 30m. Kanskje ufarlig for noen lag, men med Tommy Steinmos nydelige høyrefot var det ingen grunn til at Ekholt forsvaret kunne ta livet med ro. Et frisparktrekk rett fra treningsfeltet, og ballen lå få sekunder senere i mål.  En perfekt serve fra Steinmo til Richard Larsen som på elegant vis hælflikket ballen videre til landets mest målfarlige midtstopper, Andreas Kjærnes som ikke kunne unngå å dundre ballen i krysset, utagbart for Ekholts keeper.  1-0!

Tunge ben

Men ledelsen skulle desverre ikke vare, og det ble tydelig at flere av gutta ikke er skapt for å spille 90min med fotball, og rett før pause klarte Ekholt å lirke inn et utligningsmål etter mye klabb og babb i feltet. 1-1 til pause. Gutta holdt unna lenge, der nysigneringen Sanpreet Singh og Andreas Kjærnes dannet en bunnsolid stopperduo. i leddet foran løp Steinmo, Moen, Holen og Storemark til krampa satt i begge beina. Sjanser ble skapt og det så lenge ut til at man skulle klare å ta en fornyet ledelse. Desverre ble det mål i mot i stede. Nok en gang på en dødball.

Med 20minutter igjen så gutta ganske kjørt ut og en kunne ane at lufta hadde begynt å sige ut av den lilla ballongen. Men rett fra legevakta dukket fartsdemonen Mads Conradi opp etter å ha fått bekreftet at benet ikke var brukket. Og de siste 20 minuttene satt Badebyen inn en imponerende sluttspurt. Utligningen skulle nesten komme, frispark fra Kjærnes, brassespark fra Conradi og en suser fra 25m fra Moen som få keepere i verden hadde fått fingeren på etter å ha sendt forsvareren i pølsebua. Desverre kom ikke nettsusen, men absolutt godkjent fra gutta i lilla, som nå ser frem til ny kamp neste uke.

Byttet ut Zalo med klister

Men banens beste var det ingen i tvil om. Stig «Zalo» Evensen hadde for anledningen byttet ut Zalo med klister og frustrerte Ekholt kampen igjennom. Gjennom Ekholts beste perioder av kampen vartet Evensen opp med den ene feberredningen etter den andre, og holdt Badebyen inne i kampen når det fort kunne blitt noen baller i sekken.
Med landslagspausen rett rundt hjørnet er det få som blir overrasket om Evensen skulle bli kalt opp av Lagerback. Evensen som til daglid jobber som promotør av Zalo kan dermed fort bli å se i aksjon på Ullevaal Stadion i stede for Zalo-stand på Sandvika sneteret neste uke.

Kampfakta:

Mål:
Andreas Kjærnes
Assist:
Richard Larsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *