Senket Rygge i debuten

Rygge – Badebyen Drøbak (2-3)

Ny uke, ny kamp, og denne gangen var det en tur til ærverdige Rygge som stod for tur. Etter forrige ukes overbevisende 3-1 sier over Kambo i Drøbak var det en gjeng full av selvtilit som satte seg på lagbussen torsdag kveld. Med mange skader i troppen var det mange som lurte på hvordan Badebyen skulle stille opp, og man kunne lese flere meldinger på Twitter gjennom torsdagen fra normalt troverdige kilder om at manager Moen var klar for å eksprimentere med en 3-backs-linje for å tilpasse dagens tropp.

Det skulle vise seg og ikke være tilfelle, og Badebyen stilte opp i sin fryktede diamantformasjon i det klokka viste 20:15 på Rygge Stadion. En avgjørelse som skulle vise seg å være helt avgjørende, da Badebyen ikke brykte mer enn 20 sekunder på å sette den første ballen i nettet. Fine pasningskombinasjoner på midten skulle ende med et lekent fremspill fra Akkani Stokkeland til angrepspartner Richard Larsen, 1-0.
Og stakkars Rygge hadde knapt rukket å ta avspark da et nytt fremspill, denne gangen en utsøkt stikker fra Drøbaks Petter Pilgaard, Haakon Storemark fant Richard Larsen som på utsøkt vis satt inn dagens andre scoring, 2-0.

Kaptein Conradi

Resten av omgangen hadde Badebyen relativt god kontroll på. Og i det man ante at Rygge var på vei inn i kampen igjen, tok dagens kaptein, Mads Conradi tak på banen som på soverommet og passet på at man ikke senket prestasjonsnivået gjennom 90min med blod, svette og tårer.
Og før dommeren rakk å blåse for pause, hadde Richard Larsen rukket å sette sitt hattrick, med en suser fra 30meter – utagbart for den flaksende østoldingen i Rygge-målet.

Oste klasse av debutantene

Med på banen i dag var også to debutanter. Den mye omtalte Uber-sjåføren, Mohamed Abdirashid fikk endelig sin debut etter overgangen som ble signert i sommer. Mye trafikk i Oslo og store problemer med arbeidstilatelsen skal være blant hovedårsakene til at debuten har måtte vente såpass lenge, men de fremmøtte kunne få se en lettbent gaselle by på den ene tekniske detaljen etter den andre til publikums store overaskelse. Etter kampen kunne man også høre flere flere fotballjournalister uttale at man trolig må se helt tilbake til Ali Dias debut i Southampton for en like minneverdig debut.

«Mo» var forøvrig ikke den eneste debutanten denne kvelden. Badebyen-styrets vara, Skjalg Flesland Olsen fikk også endelig noen etterlengtede minutter på banene etter en sommer med knallhard trening. Den tidligere Valestrand Hjellvik profilen, kjent for sine overlapper og følsomme fot, så vel som sin robotdans på diverse undergrundsklubber i Hordaland entret banen etter 30min. Olsen fikk gjennom den siste timen vist frem eminente fotballferdigheter for den ekstatiske fansen, som etter kampen ventet utenfor garderoben for signerte memorbilia og en meget pedagogisk demonstrasjon av den relativt berømte robotdansen som i sin tid gjorde Olsen selvskreven på gjestelistene til klubber landet over.

 

Kampfakta:
Mål:
Richard Larsen x 3
Assist:
Akkani Stokkeland
Haakon Storemark

One thought on “Senket Rygge i debuten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *