Avsluttet sesongen med solid prestasjon

Badebyen FK v Ås (1-2)

Det var mye spenning knyttet til kampen for begge lag denne torsdagskvelden. Ås ville med seier sikre gull og opprykk, mens Badebyen på sin side var avhengig av seier her for å kunne være med i kampen om 4.plassen og ChampionsLeague-kvalifisering.

Noen traumer fra vårsesongens noe ubehagelie 9-0 tap var det nok hos noen og enhver blant Badebyens spillere og tilhengere. Men skuldrene skulle nok fort bli noe lavere i timene før avspark i det man kunne konstantere at Felleskjøpet-legenden, Geir Sneis hos Ås denne gangen hadde klart å motstå fristelsen av å sende store deler A-troppen fra 4.divisjon for å spille mot Badebyen.

 

Den store keeperduellen

At Badebyen har en luksussituasjon når det kommer til keeperplassen er det ingen tvil om. Selv etter Thomas Rostads noe kontroversielle overgang til Cava-kameratene i August kan man fortsatt vise til en keepergruppe som inkluderer meriterte navn som Stein-Viggo Grenersen, Stig Evensen for ikke å snakke om supertalentet i troppen, Henry Wilhelmsen.
Men de største kanonene regnes nok av mange å være Petter Aamodt og Espen “Zalo” Bolstad, og for første gang i år fikk publikum se begge i en kamptropp. At debutene har latt vente på seg til siste serierunde skyldes blant annet at Petter er utrolig glad i å leke krig i skogen med ungdommer og Espen bruker all sin tid på lesing og skriving av diverse blogger om interiørdesign. Nå ble det ingen cleen-sheets på guttene denne gangen, men klubben kan melde om god stemning mellom keeperene da de i garderoben delte en pose smultringer som Petter hadde bakt.

 

Taktiske utfordringer

Selv om Ås denne gangen stilte uten 4div-laget stod Badebyen og manager Moen ovenfor  noen taktiske utfordringer denne kvelden.  Med kun èn tilgjengelig spiss i Peter “Skvalan” Willman, var det flere som undret seg over hvordan laget skulle se ut denne kvelden. Men igjen, Spania vant EM2012 uten en angriper, slik at man allerede var på god vei, Willmans økende form og minkende kilo tatt i betraktning.
Omskolert for kvelden var også analysesjef, Haakon Storemark, som endelig skulle få sin mulighet på topp i fraværet av Lian, Hagen, Larsen og Stokkeland.
Og med Willman og Storemark på topp gikk man offensivt til verks mot et Ås-lag som antakeligvis ventet seg en langt lettere kamp enn hva som skulle bli tilfelle. Det sagt, Ås gikk tidlig opp til 1-0 etter et drømmetreff spillere i 7div kun får ved å lukke øynene og forsøke å klarere ballen langt ut i skogen. Etter den tidlige kalddusjen skulle BFK ta mer og mer over kampen etter hvert som playmaker-trioen Andrè Jensen, Mathias Berge og Sanpreet Singh fikk mer og mer tak i ballen på midten og etter hvert dikterte det som var av fotball på Frogn Kg. Dermed var det heller ikke ufortjent at 1-1 kom fra Mathias Berge, etter at Haakon Storemark på meget heldig vis fikk satt opp lagets nr.21.
Derfra styrte Badebyen det meste og man trodde lenge at hjemmelaget skulle score både 2-1 og 3-1.

Tilnærmet 70% ballinnehav skulle med jevne mellomrom by på sjanser. Og de 2 største falt til samme mann. Først etter å ha dratt av en mann på overaskende finuerligvis befant Hassan seg alene med keeper. Synlig ukomfortabel  og preget av situasjonen trillet helikopterpiloten like gjerne rett på keeper for å få komme seg tilbake ut av 16meteren fortest mulig. Dessverre skulle det ikke gå mange minuttene før den tidligere Strømsgodset-spilleren igjen var på ferd i ukjent farvann. Denne gang innenfor motstanderens 5meter, med keeper på bærtur, men den nydelige stikkeren skulle på mirakuløst vis ende med med utspill til keeper.

I garderoben etter kampen kunne man finne en sønderknust Hassan. Ikke bare på grunn av de spolerte sjansene, men også fordi han før kampen hadde brukt betydelige summer for å bestikke venner og bekjente til å stemme han frem som kampens straffeskytter. En straffe som desverre aldri kom, uten at vi tror det ville hatt noen vesentlig betydning for Hassans scoringsmuligheter.

Typisk nok skulle Ås få en kontring mot slutten av kampen, som de etter mye klabb og babb skulle få lirket inn bak Petter Aamodt i buret. Derfra rakk dessverre ikke Badebyen å svare. Selv om man i desperasjonen kastet innpå “Den sorte perle”, Mohamed Abdirashid i sluttminuttene i jakten på en utligning. Dessverre uten annet resultat enn krampe i begge beina etter 5min, på nevnte Mohamed som raskt måtte tas av banen igjen til den kvinnelige fansens store fortvilelse, etter en opptreden ikke sett på en fotballbane siden Ali Dias glansdager i Southampton.  Tross 0.poeng var det liten tvil om at dette var en av årets beste kamper fra hjemmelaget som endte sin første sesong på en respektabel EuropaLeague-plass.

Super (supporter) bursdag

Kvelden endte laget med å synge en noe ustemt bursdagsang for super supporter, Hege Solberg. Som iført sin vante Solberg  15- Badebyen-trøye igjen var en vesentlig faktor for topp stemning på tribunen med sang og heiarop,  og følgende motivasjon for kramperammede BFK-spillere på banen. Etter kampen kunne man også observere kaptein Jensen donere en signert Jensen nr.10-trøye til bursdagsbarnet som nå ryktes som et brennhett samlerobjekt på ebay.

Kampfakta:
Mål:
Mathias Berge
Assist:
Haakon Storemark

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *