Akkani Stokkeland avgjorde 13-målsthriller 5 min på overtid!

At det skulle bli jevnt når Badebyen tok imot tabellnabo Korsgård til kamp lørdag ettermiddag hadde nok de fleste regnet med. Men at det skulle bli en nervepirrende 13-målskamp med 7-6 seier til vertene i lilla var det nok bare et par mann på nachspiel med «optimist» på full guffe som hadde satt penger på.

Full fart i kiosken og på banen i solsteika

Det er ingen tvil om at Badebyen Drøbak levde opp til sitt rykte som sommerby denne lørdagen. Et fantastisk vær sørget ikke bare for at fans og spillere kunne vise til nydelig sommerfarge, men gjorde også sitt for at Åse Moen i kiosken kunne konstantere at i løpet av 90 min med fotball hadde man tømt hele lageret med iskrem!

På banen startet også Badebyen friskt, og ikke mange minuttene hadde gått før Mathias Berge hadde slått gjennom en heltent Richard Falk-Larsen, instilt på å ta igjen Ove Hagen på toppscorerlisten, to ganger. 2-0!

Men gjestene fra Askim var en veltrent gjeng, med gjennomsnitsalder og BMI langt under hva man kan forvente i 7. divisjon. Plutselig hadde ikke bare Korsgård utlignet, men også tatt ledelsen på Seiersten Stadion. Men Badebyen var innstilt på å komme tilbake i kampen og med en frisparkperle fra 25 meter ikke sett maken til siden Sinisa Mihajlovic la skoene på hylla, kunne en solbrent gjeng ta en sårt tiltrengt pause.

Keeper ut med krampe

Badebyen fortsatte kjøret i 2. omg, og med årets vakreste målgivende på Seiersten, hadde Michael Laudrup reinkarnert som spillende manager Moen hælsparket Richard Falk Larsen gjennom for sitt hattrick.

Men denne kampen sluttet aldri å bølge frem og tilbake, og før man visste ordet av det stod det 5-6 til Korsgård i det man gikk inn i det 90’ende spilleminutt. Ikke bare hadde en i overkant løpsvillig Korsgård-gjeng gått opp i ledelsen, i en kombinasjon av solstikk og kramper hadde plutselig Badebyen mistet 4 mann iløpet av kampen.

Utrolig nok ble kampen spilt med et så høyt tempo at sikkerheten selv, førstekeeper Stein-Viggo Grenersen måtte forlate banen med krampe i begge beina etter en aktiv dag på jobb. Det ble på tribunen spekulert i om det steinharde fitnesregimet Grenersen er pålagt av personlige sponsor Calvin Klein kan ha vært en medvirkende faktor.

– hovedpersonen selv ville ikke kommentere dette ovenfor pressen etter kampen.

Banens beste på sin egen bursdag

Men banens gigant (både billedlig og bokstavelig) denne lørdagen var Andreas Kjærnes. På sin 27-års bursdag hadde han vært med å scoret Badebyens 3. mål på straffe, og i det kampen gikk inn i overtiden skulle nr 99 igjen spille en sentral rolle. Først med en ny utagbar straffe i det 92’min, 6-6.

Så med kampens siste angrep, med ballen på egen halvdel sendte Kjærnes igjennom Akkani Stokkeland alene med keeper. Og mot alles forventning viste krølltoppen stor ro og goalgetterinstinkt i det han i det 95. min runder keeper, og med kampens siste spark sendte Korsgård hjem med 0 poeng, 7-6!

Pressen fikk være med på feiringen, der Badebyen feiret seier og bursdagsbarnet, Andreas i dusjen med muffins og Cola!

– Kjærnes selv uttalte at han ikke kunne ikke vært mer fornøyd med dagens bursdag og la heller ikke skjul på hvor høyt han verdsetter det personlige sponsoratet fra en ikke-navngitt russisk vitaminfabrikk, mens han mottok kollektiv vasking fra oppspilte lagkamerater.

Kampfakta

Mål:

Richard Falk-Larsen x 3

Andreas Kjærnes x 2

Mathias Berge

Akkani Stokkeland

Assist:

Mathias Berge x 2

Richard Larsen x 2

Martin Moen

Andreas Kjærnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *