Badebyen lekte seg videre til cupens 2.runde

Etter en lang vinter var det endelig klart for årets første Badebyen-kamp på Seiersten stadion søndag ettermiddag. Både vårværet og et entusiastisk hjemmepublikum stilte opp klar til å overvære cup’ens første runde i Badebyen, i det BFK tok i mot Vikåsen IL. Og med fulle tribuner, heiarop og nystekte vafler og kaker i kiosken skulle det ikke være mulig å unngå å kose seg i hva som måtte kunne omtales som en perfekt ramme for cup-fotball.

Etter en noe skuffende opptreden i vinterens OBOS-cup var det knyttet stor spenning til om Badebyen-gutta ville være i stand til å avansere i den prestisjetunge ligacupen. Lite visste man om motstanderen fra Mjøndalen, men om drømmen om finale på Marienlyst stadion i Drammen i høst skulle kunne bli en realitet, var man avhengig av en god start på sesongen med seier i premieren.

Solid Startoppstilling

Fra start mønstret manager Moen en start 11 de fleste klubber uten finansiering av oljemilliarder bare kan se langt etter. Bakerst hadde man stortalentet Thomas Rostad, tydelig motivert for å kvitte seg med kallenavnet Zalo etter en noe uheldig kamp i vinter. Og med en forsvarsrekke bestående av ringreven Mathias Engen, «kongen av sålevendinger innenfor egen 5-meter», Andreas Nordby. Flankert av eminente Joakim Søraas og Bent «Leikvoll» Rasmussen ville det største farlighetene dreie seg om graden av solbrenthet på Steinmo og Rasmussens blanke hoder.

Og det ble det heller ikke. Fra start tok midtbanen tak i kampen og Steinmo, Berge og Voss Sanner bydde opp til kombinasjoner de beste Barcelona-utgavene verdig, til stor glede for publikum og en manager Moen fange som måtte nøye seg med å observere etter å ha blitt fanget av midtsirkelen tidlig i kampen. Ikke mange minuttene gikk før Mathias Berge på eventyrlig vis «scoopet» gjennom Richard Falk Larsen som med sitt vanligvis suspekte venstreben kunne sette 1-0 med en utsøkt chip over en sjanseløs Vikåsen-keeper.

Larsens 98’ende mål for klubben

Richard Falk Larsen med sitt 98’ende mål i BFK-trøya
Foto: Per Wollbraaten


Etter første scoring så aldri BFK seg tilbake og før klokka talte 20 min hadde sannelig Mathias Berge driblet hele Vikåsens midtbane og forsvar og servert Richard Larsen sitt andre mål for dagen, og 98 mål totalt for klubben. Før samme Berge igjen serverte Emil Steinmo i sin offisielle debut for BFK. BFK gikk til pause med imponerende 4-0 og kunne til å med ta seg råd til å gi Magnus «snegla» «Truls» Solbakken noen minutter på banen.

Innøvd frisparkvariant og «Koff» best med mamma på tribunen

Andre omgang fortsatte i samme spor, og før man visste ordet av det så hadde man sannelig lagt på til 7-0, inspirert av en Akkani Stokkeland som levert intet mindre enn 3 assist og 1 scoring. På scoringslista fant man selvsagt notoriske målscorer Ove «Ravanelli» Hagen, men kanskje noe mer overaskende også unge lovende Kristoffer Voss Sanner som plutselig hadde lært seg forskjellen på nettet i målet og nettet bak målet og har med dette bekreftet mistanken om at han kun scorer med mor Birgitte på tribunen.

Men BFK ga seg ikke før det stod hele 8-0. Den 8’ende en perle av en frisparkvariant guttene har brukt timer på å få til å sitte. Chip fra Berge via tverrligger, perfekt tilrettelagt for Cato Lians følsomme mageregion!

Banens beste stemt frem av en svaksynt jury ble Mathias Berge, som med det fikk med seg adgangskort til russetreff i helgen.

Målscorere:

Richard Falk Larsen x 2
Akkani Stokkeland
Ove Hagen
Kristoffer Voss Sanner
Mathias Berge
Emil Steinmo
Cato Lian

Assist:
Mathias Berge x 4
Akkani Stokkeland x 3
Kristoffer Voss Sanner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *