Søndag 2.juni fikk hele Badebyen Drøbak fotballfesten man hadde gledet seg til

Da de første tilskuerne ankom Seiersten stadion rett etter klokken 13 for å se Badebyens damelag ta imot Skjeberg IL, var fotballdagen allerede godt i gang. Rett fra nachspiel og feiring av Champions League-gull hadde arrangementskomiteen ledet av en Haakon Storemark iført lillesøsters tights kommet seg ned på Seiersten og satt i gang en noe forfjamset Kristoffer Voss Sanner med grilling av pølser fra øverste hylle. Pølser levert spesielt for anledningen av prisbelønnede Åkeberg og Skoglunn Pølsemakeri.

Da dommeren blåse i gang kampen 13:30 hadde de fleste tilskuerne fått kjøpt seg en og satt seg godt til rett i formiddagssolen på tribunen. Badebyens damer ledet av spillende manager, Tora Friberg Skaug gikk som kjent ut i en offensiv 2-3-1 formasjon med manager i forsvar og laget toppscorer Siw-Helene Eliassen på topp i håp om årets første hjemmeseier. Etter en omgang hvor Badebyen-damene tidvis rundspilte Skjeberg skulle det utrolig nok stå 1-1 til pause, da selvsagt etter scoring av nevnte Eliassen. 2 omgang fortsatte i samme spor, men ettersom kampen gikk ble det tydelig at et Badebyen for anledning uten forsvarsbauta Eva Frisk hadde noen problemer med lungene. Da dommeren til slutt blåste av kampen stod det hele 1-4 etter hva som kun kan omtales som et ran fra Skjeberg.

Badebyen FKs Damelag

Manager Skaug var forøvrig blid etter kampen der hun med en grillpølse i hver hånd hadde følgende å si til pressen: «Vi har gjennomført en kanon vårsesong, ingen har blitt bedre trent og vi har fått kartlagt kvaliteten på McDonalds-restauranter i Østfold og Follo og kan finne frem til de uten GPS. Nå skal jentene kjøpe sololje og sikre at det er en solbrun gjeng som er klar for høstsesong»

Drøbak Derby

Etter meldinger i media det foregående døgnet om tvangsflytting av kampen som skal ha resultert i at manager Moen «tente på alle plugger» og rasert Badebyens klubblokaler i forkant av storoppgjøret i ren frustrasjon. Heldigvis kom ting på plass i tolvte time og klokken 15:00 var det endelig duket for hva de fleste i Drøbak har gledet seg til i flere uker, nemlig byens første «Drøbak derby». Badebyen Drøbak FK vs Drøbak-Frogn IL. En ruslerunde i byen i uken opp mot kampen gjorde det fort tydelig at BFK vs DFI var den store snakkisen blant fotballfolket i Drøbak. Hvem er egentlig byens beste klubb? Skal jeg male huset rødt eller lilla? Diskusjonene gikk høyt og lavt og bettingselskapene opplevde en massiv pågang inn mot søndagens batalje.

Pressen var selvsagt også tilstede, tydelig inspirert av Visats 12-timers oppkjøring og fulle dekning av Champions League finalen var eminente Akershus Amtstidende til stede med «A-laget» innenfor fotballproduksjon. Kamerasjef med stor S, Tor-Arne Dunderholen hadde utrolig nok fått med seg byens beste fotballkommentator Per Wollbraaten, antakeligvis også rett fra feiring av Liverpools gull kvelden før skal man tro diverse kilder og noe problematikk med lagoppstillingene.

Det sagt, Amta var med på å legge en totalramme rundt dagens derby på Seiersten. Da ikke bare i form av økt press på spillere som debuterte med sin første «tippekamp», men også med å nå Badebyens internasjonale publikum som måtte følge kampen fra sofaen.

Hva som trakk flest tilskuere til Seiersten denne søndagen, Åse Moens vafler, pølser fra grillen eller fotball skal forbli uvisst, men i det første omgangen hadde kommet godt i gang kunne man telle nesten 200 tilskuere på Seiersten Stadion!!

Man of the Match, Mathias Berge
Foto: Per Wollbraaten

Kampen i seg selv startet rolig og det ble fort tydelig at nøkkelduellen kom til å bli mellom de rutinerte herrene Ove Hagen hos BFK og Rino Abell hos DFI. Andre Jensen hadde erklært seg selv «skadet» for anledningen i redsel for å bli fintet ut av sønnen Martinus hos DFI (journ.anm). Kampen skulle bølge mye frem og tilbake og storscorer Richard Falk Larsen skulle brenne noen «sitters» før man endelig fikk hull på byllen, ved nevnte Falk Larsen. BFK skulle faktisk gå opp til 2-0, ved Akkani Stokkeland før manager Moen selv kom på banen for å gi DFI muligheten til å redusere til 2-1.

Derfra så førøvrig ikke BFK seg tilbake og anført av kampens store spiller, Mathias Berge og dagens toppscorer, Akkani Stokkeland (4 mål) skulle ikke Badebyen gi seg før Ove Hagen hadde parkert tidligere Brann-spiller, Cato Grønnern og satt inn 9-3.

Så imponerende var faktisk Badebyens spill denne søndagen at man fikk besøk av DFIs Rino Abell i dusjen etter kamp, der det ble utvekslet alt fra intimsåpe til hint om ønsket overgang fra nevnte Abell.

Og med over 100 solgte pølser og 200 mennesker på tribunen er det vanskelig og ikke juble for manager Moen og Badebyen – som etter 9poeng på de 5 første seriekampene utvilsomt kommer til å starte seg selv mot Spydeberg i morgen i håp om et kjærkomment poengtap til de lilla.

One thought on “Søndag 2.juni fikk hele Badebyen Drøbak fotballfesten man hadde gledet seg til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *