50 mål før 50 år!

Ove Hagen var et navn som stod høyt på listen til transferkomiteen i Badebyen siden oppstart våren 2011, men Manager Moen måtte jobbe hardt for å få den notoriske målscoreren tilbake på fotballbanen. Heldigvis ga klubbens sjarmoffensiv til slutt resultater og senhøsten 2012 debuterte Hagen med et smell for BFK, da han stilte til start i en angrepstrio knapt sett maken til i norsk fotball. En angrepsrekke bestående av Hagen selv, Skaubygda-legenden Cato Lian og tidligere landslagsspiller, Henning Grønnern. Faktisk debuterte sølvreven med to smell, knapt vitnet siden Blücher ble senket i Drøbaksundet – en i hver hamstring!

Men etter lengre behandling og en meget lovende pre-season, skulle alle forhold ligge til rette for en heidundrende 2013 sesong. Og for en sesong det skulle bli, med hele 12 mål på 10 kamper ble Hagen for første gang klubbens toppscorer. En bragd Badebyens Fabrizio Ravanelli senere har gjentatt, så vel som å løfte scoringsprotokollen til imponerende 52 mål (og 14 assist) på 57 kamper for klubben. Med andre ord, et småperverst scoringssnitt på 0.9 og målpoengsnitt på 1.2! Hagen er kun den 3.spilleren i klubbens historie som har rundet 50 mål, og det ett år før målsetningen om å runde 50 scoringer før sin 50 års fødselsdag. Med dette og 2019 sesongen hvor Hagen leverte et målpoengsnitt på 1.55 friskt i minne er det heller ingen ting som tyder på at den sagnomsuste goalgetteren er helt ferdig på toppnivå enda, og scoring nummer 60 før sin 60 års fødselsdag burde utvilsomt være innen rekkevidde., spesielt om man tar i betraktning medisinske fremskritt på kunstige hofter.

Hagen med kapteinsbindet mot DFI

Hagens effektivitet begrenser seg ikke til avslutninger på fotballbanen. Mannen er også kjent i lokalmiljøet for sine «effektive» cocktailer, til vinmonopolets store glede, og ikke minst evne til å få manager Moen hjem fra diverse julebord. Dette har selvsagt ikke gått ubemerket i fotball Europa, og mannen var senest i høst linket med en overgang til Southend United, som er i desperat jakt etter en målscorer av høyt kaliber. Dessverre for Southend-fansen skal denne overgangen nå ha gått i vasket etter at klubben ansatte den tidligere engelske landslagsspilleren, Sol Campbell som sin manager. Campbell skal til denne dag fortsatt bære nag etter at Hagen skal ha lekt seg med den brunstige stopperen under en kamp for 25år siden.

Badebyen på sin side er meget fornøyd med at det ikke blir et proffeventyr, da de gjerne beholder sin ikoniske #7 som må kunne sies å eldes som en god vin, om man ser bort ifra garvestoffene (les kritthvitt hår).

Ove Hagen i tall

Statistikk Ove Hagen:
https://www.badebyenfk.no/om-klubben/maratontabell-statistikk-fra-badebyen-fk/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *