Lokal unggutt vender hjem til Badebyen!

Badebyen Drøbak er en klubb som har lange tradisjoner for å dyrke lokale spillere fremfor primadonnaer med nykker og høye lønninger fra de store utenlandske ligaene. Så når muligheten for å hente hjem en Drøbaksgutt etter et opphold i England var ikke Badebyen vonde å be.

Jesper Bugten er flasket opp på Heer og skulle tidlig vise seg frem som et fotballtalent. Allerede i 7-8års alder var Jesper minst like kjent for sine skiltaklinger på grusbanen Høyås som sin forkjærlighet for å bygge Kappla på SFO. I ungdomstiden fortsatte utviklingen som faktisk skulle ta Jesper helt til toppen da han var en del av Badebyen-troppen som tok ligagull og ble kretsmestre i 2016. Gjennom sin periode i klubben notere Jesper seg for 9 kamper i BFK, kanskje ikke uventet uten scoring. Desverre skulle Jesper la seg friste av penger, berømmelse og isbjørner og tok turen til Tromsø etter 2016-sesongen. Oppholdet i nord skulle dog bli kortvarig for Jesper. Svak i geografi og besatt av dommedagsfilmer, skal panikken ha satt inn for fullt hos lysluggen da solen aldri gikk ned. 

Følgelig flyktet Jesper til de brune puber i England. Etter en litt uheldig startfase i England hvor han noe overivrig prøvde å dele sin kompetanse som utdannet PT spilte Jesper seg sakte men sikkert inn på det lokale publaget.Dette selvsagt etter en initieringsseremoni hvor Jesper så seg villig til å bruke fitnessbøker som fyr på bålet i tillegg til å imponere med “Footballs coming home”  på karaoke.

Skadeforfulgt, mer treffsikker på beerpong enn på fotballbanen og med en økende BMI skulle Bugten bli en kulthelt i London. Den dag i dag synges fortsatt AC/DCs «Highway to hell» til ære for forsvarsspilleren som var like kjent for tofotstaklinger som overambisiøst inntak av Jägerbombs.

Med de siste 3 årene tilbrakt i London har Jesper fått kombinere rollen som pubspiller og som utdannet idrettspsykolog. Komplementære ferdigheter vanskelig å finne i norsk 7. divisjon. Så når det ble klart at Jesper ikke ønsket å fornye kontrakten var Badebyen og manager Moen raske med å tilby midtstopperen kontrakt i klubben. Viktigst for overgangen skal visstnok ha vært lovnader om å få være ansvarlig for mental coaching klubben. Dette skal Badebyen selvsagt ha sagt ja til og Jesper skal allerede ha vært observert med egentrening på kunstgresset hos kaptein og nabo Andrè Jensen.

Manageren hadde dette å si om overgangen: «Jesper blir et fantastisk tilskudd for klubben. Selvsagt som en del av midtstopperunionen, men også med sin akademiske bakgrunn. Med mental coaching er tanken at vi enklere skal unngå høye tabellplasseringer, men også prestere enda skarpere på julebordet til høsten – så det er ingen tvil om at Jesper blir viktig for Badebyen i årene fremover»

Da hjemmesiden snakket med Jesper og Agent-pappa Roy, straks etter at de begge hadde signert overgangspapirene var det en tydelig fornøyd duo som hadde følgende å si. “Klart det er fantastisk å få Jesper hjem til Badebyen FK. Vi har alltid følt at lilla er en heldig farge for familiens naturlig solbrune toner og når vi fikk vite at klubben praktiserer gratis inngang på kamp og ikke benytter Toro-pakker i kiosken var avgjørelsen i realiteten gjort for vår del!

Agent-pappaens enorme erfaring med uslipte diamanter har selvsagt gjort at det har begynt å florere rykter om hvorvidt Bugten senior er tiltenkt en rolle som ansvarlig for spillerrekruttering i klubben – uten at BFK-styret har valgt å kommentere akkurat disse forholdene.

Jesper og agent-pappa Roy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *