Sagnomsust klubbnomade vender hjem!

Coronasituasjonen har truffet fotballen hardt. Klubber gjennom Europa ligger med brukket økonomisk rygg og sliter med å finansiere kontraktsfornyelser, spillerkjøp og pre-season turneer.

Selv Badebyen med sunn økonomi har fått merke at man ikke selger sveler på Seiersten Stadion hver uke. Følgelig har man sett seg nødt til å være kreativ på overgangsmarkedet denne sommeren med en rekke gratisoverganger. 

De som har fulgt Badebyen siden unnfangelsen i 2011 husker en midtbanetrio bestående av Martin Moen, David Mecu og selveste Patrick Sønstevold. Med pasningssikkerhet og en duellstyrke selv Vinnie Jones skulle få brynt seg på, var den langbente box-to-box spilleren en av de første navnene på blokka hver uke.  Ingen spiller har forlatt klubben oftere, men ingen spiller har heller returnert like mange ganger (på lån). Patrick Sønstevold, tross nomadetilværelsen i fotballnorge er og blir Badebyen Drøbak tvers igjennom. 

Etter 2.5 fantastiske sesonger valgte Sønstevold å forlate klubben sommeren 2013 for å følge guttedrømmen om gård og en budeie på Sørlandet. Følgelig skulle Tveit IL i Kristiansand få gleden av Badebyens Phil Jones frem til 2020. Men når jordbærplukkerne reiste hjem som følge av corona og med påvist tinitus etter 7år med skarre-r rundt seg, valgte også Sønstevold å selge gården og vende hjem til Østlandet og Badebyen FK.

De senere sesongene har Sønstevolds hverdag dessverre blitt preget av skade etter skade, noe som allerede har blitt  tydeliggjort ved en noe suspekt medisinsk test for denne overgangen unnagjort hos den lokale dyrlegen Patrick sverger til, da han også får pelsstell med på kjøpet. Men Sønstevold kommer med en stor verdi også utenfor banen. Sønstevold har tidligere vært utrolig viktig på treningsfeltet da han blant annet fungerte som mentor for en ung spillere som Christian Glenne. Nå er det jo godt dokumentert at Glenne ikke fikk en stor fotballkarriere, men med et ungt lag på vei frem i Badebyen kan Sønstevolds rolige fremtoning og erfaring bli et viktig element. 

Videre er Sønstevold annerkjent på landsbasis for sin evne til å sluke halvlitere på 3 sekunder, noe som utvilsomt kan vekke konkurranseinstinktet i gruppa og omsetningen til hovedsponsor Handelshuset inn mot årets bankett. 

I lys av overgangen skal det også ha begynt å lekke rykter fra streaming-giganten Netflix. Utdannet sportsjournalist og med omfattende erfaring fra mediebransjen, med gode referanser og kontakter utenlands skal ryktene ha det til at Netflix har kontaktet Sønstevold med tanke på en oppfølger til “Sunderland til I die”. Som denne gangen vil følge Badebyens gutter i 2021-sesongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *