Badebyen med “Internasjonal” dobbeltsignering!

Badebyen har en lokal forankring der klubben dyrker lokale talenter. Men men en sjelden gang byr muligheten seg for å signere en internasjonal stjerne fra det store utland. Tidligere har man signert den svenske klubblegenden, Patrik Sune Johannesson fra Glava. Peter Hans Robert Willman fra Kungsbacka IF og ikke minst Rafal Lachowski fra den polske storklubben, FC Chemik Police. 

Med Norge og store deler av verden i lockdown og berørt av koronaviruset har det vært krevende for klubbene å navigere det internasjonale overgangsmarkedet i 2020. Klubber har sett seg nødt til å speide lokalt og definisjonen av “internasjonalt” har blitt noe tilpasset. Med palmer, strender og pina colada utenfor rekkevidde har plutselig skinnvest og pølse i vaffel blitt som eksotisk å regne. Derfor var det heller ikke overraskende at Badebyens transferkomitè valgte å slå til da det dukket opp to menn med dialekt på prøvespill på sensommeren.

Jan Frode Johansen og Tom Henriksen har begge en fortid hos som prøvespillere hos QPR. Dessverre ble det avdekket bruk av falsk ID, for å kamuflere alderen under prøvespillet hos den engelske klubben. Da dette ble oppdaget av klubben som er kjent for å satse på unge talenter satt de begge på flyet hjem, og landet i Badebyen Drøbak.

NOK EN REALITYSTJERNE I BADEBYEN-FARGER

Jan-Frode er vokst opp i Trondheim og fulgte RBK tett gjennom glansårene med Champions League. Tross det åpenbare fotballtalentet valgte dessverre Nils Arne Eggen å satse på Roar Strand og Ørjan Berg fremfor Jan Frode.  

Selv om det ikke skulle bli med Roar Stokke som kommentator skulle Jan Frode nå norske tv-skjermer, som realitydeltaker. Badebyen besitter allerede en imponerende samling av realitykjendiser. Hassan og Richard fra Charterfeber, Sanpreet Singh fra Love Island, Ali og Shahab Afshar fra Farmen og selvsagt Bent Leikvoll fra Nissene på Låven. Nå har man også med signeringen av Jan Frode Johansen sikret seg en tidligere deltaker fra 71-grader Nord. 

Jan Frode imponerte stort og i motsetning til under prøvespillet i QPR var papirene i orden. Badebyens medisinske stab sies og ha brukt utallige timer på å se gjennom samtlige episoder og ekstramateriale fra sesongen hvor Jan Frode nådde semifinalen i programmet for å forsikre seg om den fysiske formen til midtbanespilleren. De personlige betingelsene kom fort på plass, der den største utfordringen lå i valg av draktnummer. Med klubblegenden Ove Hagen allerede i besittelse av nummer 7, falt valget på 81. Et nummer som symboliserer fødselsår, så vel som matchvekt og favoritten på den lokale kebabmenyen. 

TIDLIGERE LANDSLAGSSPILLER PÅ PLASS

Da Mubarak “Moby” forsvant til Molde i sommer benyttet man muligheten til å hente Tom Henriksen motsatt vei. Tom er nok for de fleste i Drøbak en mann man drar kjensel på fra helsestudio der han regelmessig blir observert i badstue og på massasjebenken, men også tidvis med manualer i hendene. Med det omfattende treningsgrunnlaget skal Tom skille seg ut betydelig fra den gjennomsnittlige Badebyen-spillere, noe som allerede skal ha kommet tydelig frem ved merking av størrelse på treningsbane og uheldige utsagn som “vi er vel på trening for å løpe?”. Følgelig er klubbens idrettsvitenskapelige stab i gang med å justere formen til Henriksen for å sikre en kortere avklimatiseringsperiode, slik at han fortere skal kunne ikle seg drakten til mannen han erstatter(les: 3XL).

Men at Tom er glad i sololje er kanskje ikke helt unaturlig. Badebyen har flere spillere med landskamper på u-nivå, men Tom blir den første i troppen med seniorlandskamper for Norge. I en årrekke representerte Tom Norges landslag i sandfotball, noe som skal ha sørget for en unik kunnskap om sololje og paraplydrinker. Førstnevnte høyaktuell kunnskap for unge spillere som Hassan og Richard Larsen som til stadighet møter opp solbrent til trening. Men kanskje viktigst av alt har årene med fotballakrobatikk ført til en unik evne til å utføre brassespark. En kunst som frem til nå kun har vært forbundet med sykemeldinger i 7.divisjon. Så gjenstår det bare å se om Tom blir hyllet for sine paraplydrinker eller brassespark på klubbens årlige julebord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *