Imponerende start på sesongen

I morgen lørdag 4. September er det duket for Badebyen-dag på Seiersten. Først et nabooppgjør for vårt eminente damelag mot Ås IL klokken 14:00, før herrelaget møter Drøbak-Frogn til by-derby!

Badebyens herrelag spiller dermed kamp nummer 4 for sesongen mot DFI, men har før dette hatt en særdeles imponerende start på sesongen med hele 6. poeng på de 3 første kampene:

Vansjø/Svinndal – Badebyen FK

I serieåpningen 17. august tok Badebyen turen til Vansjø/Svinndal utenfor Moss for å spille sin første seriekamp siden høsten 2019, mot nettopp Vansjø/Svinndal.

Dette var en kamp hvor Badebyen ga en del spillere sine etterlengtede debuter etter en betydelig pre-season på rundt 20mnd. Av debuter denne kvelden fant man duoen Jan-Frode Johansen og Tom Henriksen. Sistnevnte hadde imponert stort med arbeidskapasitet og mål under oppkjøringen, mens Jan-Frode også hadde imponert som midtbanespiller på treninger siden overgangen i 2020. Jesper Bugten og Petter Steinmo var også gledelige gjensyn i troppen, etter og ha brukt nyere tid i andre klubber før returen til Badebyen ble sikret i god tid før 2021 sesongen.

Men den største snakkisen før kampen var allikevel en internasjonal ny-ervervelse i form av den danske profilen, Nicolai Christiansen. Nicolai kommer fra en meritert fotballbakgrunn i Danmark og var lenge aktuell for den danske EM-troppen i sommer før han havnet på kant med landslagsledelsen etter en fuktig bytur med Niklas Bendtner på Club 34 i København.

Etter dette valgte Nicolai å trekke seg fra landslagsdiskusjonen og flytte fotballivet til Drøbak og Badebyen FK. Klubben sies å være henrykt over overgangen og skal til og med ha fasilitert språkkurs slik at kommunikasjonen med stopperkollega, svenske Patrik Sune Johannesson skal bli lettere for alle parter.

Før kampen dreide det meste seg og suboptimale forhold. Manager Moen hadde glemt å sjekke google.maps noe som førte til at spillerne ankom V/S nesten 40 minutter før avspark til sterk misnøye fra spillergruppa – forståelig nok. Ikke bare var ankomsten under enhver kritikk, men etter lokal brann i V/S fantes heller ikke garderobefasiliteter, men dette skal enkelte spillere (Richard Falk Larsen og Jesper Bugten journ.anm) ha satt pris på da de fikk eksponert sine overkropper foran et fullsatt V/S-stadion.

Det var for øvrig ikke bare Badebyen som slet med forberedelsene til kampen og kun minutter før avspark var det store spørsmålstegn innad hos V/S om hvor Gisle Unum hadde tatt veien og ikke minst om han hadde fått med seg at han startet kampen som midtstopper.

 Kampen i seg selv startet Gisle og V/S best. Allerede etter 10 minutter fant hjemmelagets Trond Andreas Egeland Nilsen veien til nettmaskene og sendte hjemmelaget til himmels.

Denne ledelsen skulle bare holde i 10 minutter før Richard Falk Larsen var frempå og utlignet til 1-1, etter en utsøkt pasning fra debutanten Jan Frode Johansen, som lukket øynene i klarerte i omtrentlig riktig rening..  Derfra tok Badebyen helt over og skulle gå til pause med en velfortjent 1-3 ledelse. Dette etter 2 scoringer fra den «hjemvendte sønn», Andreas Kjærnes som like greit satt to straffespark mot moderklubben han forlot i ung alder for å følge en karriere innen bikinifittness.

Badebyen styrte det meste også etter hvilen, men når krampa også tok beina til løpsmaskinen, Kristoffer Voss Sanner måtte man tåle at V/S reduserte til 2-3 på  tampen av kampen, bak en solid Henrik Tamburplass i målet.

Etter kampen ble selvsagt årets første seier feiret i klassisk Badebyen-stil på McDonalds, selv om enkelte av spillerne opplevde betydelige tekniske problemer med den helautomatiske bestillingsløsningen på gourmet restauranten i Vestby.

Andreas Kjærnes – sikker som banken fra 11 meter

MÅL:
Richard Falk Larsen
Andreas Kjærnes x 2

ASSIST:
Jan Frode Johansen
Richard Falk Larsen

Badebyen – Skiptvet

Etter en vinter hvor kilder skal ha det til at Skiptvet har vært særdeles aktive på overgangsmarkedet var det knyttet stor spenning til hvor tøff denne kampen skulle bli. Gjestene hadde også fått kampen utsatt grunnet bryllup i spillertroppen og med en ekstra uke på treningsfeltet var det mange i Badebyen-miljøet som mistenkte det verste.

Badebyen stilte følgelig med et særdeles sterkt lag i frykt for hva Skiptvet skulle komme med. Tross forfall fra førstekeeper, Stein-Viggo Grenersen hadde man allikevel en solid junior-keeper i Kristian Kirkeby mellom stengene og ikke minst en bunnsolid forsvarsrekke, med spillere som Mads Conradi tilbake i troppen.

På midtbanen hadde man endelig Mathias Berge tilbake i troppen etter å ha sonet karantene mot V/S etter en litt hardhendt håndtering i siste seriekamp 2019.

Da kampen kom i gang ble det fort tydelig at Skiptvet godt kunne hatt en uke til med hvile etter hva som må ha vært en heidundrende bryllupsfest skal man tolke løpskapasiteten til guttene fra Østfold.  

Med Berge i lekehumør på midten og alle guttene «på» fra avspark var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle ende denne dagen. Gjestene holdt godt så lenge beina holdt (de første 15minuttene) før Mathias Berge tredde gjennom Kristoffer Voss Sanner på mesterlig vis. Ikke lenge etter var det på nytt klart for kombinasjonspilt av den omtalte midtbanenduoen, denne gangen med Voss Sanner som tilrettelegger og Berge som eksekutør.

Hele 3-0 skulle resultatet bli før man gikk til pause. Den siste scoringen en ferdigscoret stikker fra Tom Henriksen til William Furu. Henriksen som etter 7-8 store brente målsjanser hadde selvinnsikt nok til å begynne å spille andre igjennom fremfor å prøve selv.

Etter hvilen skulle Badebyen fortsette i samme spor. Midtbanen bestående av Voss Sanner, Berge, Petter Steinmo og Martin Moen (Moen banens beste, journ.amn) trillet ball i hatt med gjestene og viste tidvis kombinasjonsspill Pep Guardiolas Barcelona verdig.

Såpass trygg var man på seieren at man valgte å introdusere et tidligere stortalent i form av Christian Glenne. Da i tillegg til Mats Frisk-Olsen (17) som fikk sin første kamp fra start. Glenne som tidlig ble spådd en stor fotballfremtid ble aldri det helt store som følger av en manglende evne til å håndtere presset med merkelappen «den nye Patrick Sønstevol», men etter mange år hos idrettspsykolog entret unggutten gressmatta etter 50 minutter, og sannelig skulle han også notere seg for en scoring også denne kampen. Dermed opprettholder han også statistikken som eneste spiller i klubbens historie som scorer hver gang han spiller mot Skiptvet. Den forrige en perle av et sleivspark fra 2 meter i 2013.

De gjenværende scoringene ble satt av Ove Hagen (selvsagt) og Petter Steinmo . Og når man vinner hele 7-0 gjør det ikke så mye at William «Hassan» Furu setter klubbrekord med 12 offside(!) i samme kamp.

MÅL:
Kristoffer Voss Sanner x 2
Mathias Berge
William Furu
Ove Hagen
Christian Glenne
Petter Steinmo

ASSIST:
Mathias Berge x 2
Kristoffer Voss Sanner
Tom Henriksen
Peter Willman
Mads Conradi
William Furu

Askim – Badebyen

På selveste deadline day, 31. august reiste Badebyen til Askim for årets tredje seriekamp. Med flere styremedlemmer fraværende fra kamptroppen (Cato Lian, Haakon Storemark, Steven Tilley og Jørgen Magelie) var det mange som mistenkte at kampen ikke var det viktigste denne kvelden og at det ble jobbet på høygir i kulissene på overgangsvinduets siste kveld.

Denne mistanken ble forsterket under kampen, da nestleder Cato Lian ble observert i intense samtaler med styreleder Moen på benken i første omgang. Og da Lian forlot anlegget i Askim i pausen, var det nok mange av de fremmøtte bortesupporterne som begynte hentet frem Twitter og SkySports i påvente av en overgang på tampen av vinduet. Og når Badebyen rett før midnatt bekreftet overgangen for den tidligere landslagsspilleren og reality-deltakeren, Jørgen Røssevold var tapet mot Askim fort glemt.

Kampen startet i et forrykende tempo av hjemmelaget som hadde hentet ned halve troppen fra sitt elitelag i 5.divisjon for anledningen og hadde en 2-0 ledelse etter bare 5 minutter spilt.

Blant «stjernene» fra førstelagstoppen hadde Askim med en beryktet midtstopper ved navn Voislav Djukic og tiktok’er og spydspiss, Kawan Hussaini. Men heldigvis for Badebyen hadde Magnus Solbakken tilbrakt betydelig timer med analysearbeid i Askim denne dagen, og når det etter hvert gikk opp for Kwan Hussaini at det er lettere å sparke ball på tiktok enn å møte Patrik Sune Johannesson i 50/50 dueller skulle Badebyen sakte, men sikkert spille seg inn i kampen.

Manager Moen gjorde noen grep i pausen, etter at Askim hadde gått inn til hvilen med 4 – 0 og vipps så ble alt så mye bedre. Debutantene på begge backene, Adrian Lian (17) og Morten Berner (51) bidro med en herlig mix av ungt blod og rutine som gjorde livet svært tøft for Askim. På midten fikk også Kristoffer Voss Sanner endelig litt løpshjelp av hjemvendte Patrick Sønstevold (noe misfornøyd med eget kamptroppbilde, journ.amn) som tidlig var klar på at 3XL skulle han vekk fra innen kort tid.  Og da Moen tok seg selv av banen for «trebeina fra Nesodden», løpsvillige Oscar Fjellberg, var det fullt fortjent av Badebyen vant 2.omgang 2-0 (4-2 slutt) etter to perlescoringer av Richard Falk Larsen som ble omringet av fansen etter kampen.

Fansen fikk ikke nok av Richard Falk Larsen etter kampen

MÅL:
Richard Falk Larsen x 2

Assist:
William Furu

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *