Badebyen-dag med tilskuerrekord!

Dette var dagen alle i Badebyen Drøbak hadde lengtet etter. Den første Badebyen-dagen siden 2019. En dag der begge våre klubber var i aksjon foran fulle tribuner og en åpen kiosk særklasse – «same procedure as last year»

Inn mot denne solfylte lørdagen var det liten tvil om hva som var det store høydepunktet i Drøbak denne dagen, der det florerte i media med oppladningsmateriell og markedsføring kun Champions League-finalen kan matche (muligens). De som tok seg en runde i Drøbak dagen før og samme morgen fikk også kjenne på spenningen som lå i byen. Badebyens utsendte journalist observerte ikke bare taktiske diskusjoner på fotballpuben, men også byens restauranter var spent på om de skulle ta frem lilla eller røde duker lørdag kveld (Badebyen – Drøbak-Frogn) eller klesbutikker som undret seg om man skulle fronte lilla eller røde skjorter og kjoler i butikkene etter sluttspilt BFK vs DFI på Seiersten.

At spenningen og nysgjerrigheten var til å ta og føle på ble også bekreftet for Badebyens arrangementskomite, man kunne telle i overkant av 150 mennesker(!!) på tribunen under lørdagens kamper. En fantastisk tilskuerrekord, som man bare kunne glede seg over, selv om Åse Moen i kiosken, og Tora og Martin på grilltjeneste måtte jobbe iherdig for å tilfredsstille etterspørselen etter Åse Moens sagnomsuste sveler og pølser på grillen, levert for anledningen av Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri.

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Tilskuerrekord med over 150 stk på tribunen!

Damene tok imot Ås IL til nabokamp

Men det var ikke bare herrelaget som spilte lokaloppgjør denne lørdagen. Badebyens damer tok også imot Ås IL til nabooppgjør, noe som la forholdene til rette for en helt unik og lokal lørdag på Seiersten Stadion.

Badebyens damer hadde startet sesongen godt, med gode tendenser i serieåpningen borte mot Kambo og med spillende manager Tora Friberg Skaug tilbake i kamptroppen, og ikke minst en keeper i troppen, så var det mange som hadde troen på at dette skulle bli 3 poeng til Badebyens damer. Nevnte Skaug hadde også gjort sitt beste for å styrke Badebyens sjanser inn i denne kampen. Som fadder på oslomet hadde hun gjort sitt for å skjenke mulige ås-spillere under fadderuken, i håp om at dette skulle svekke bortelagets prestasjoner. Dessverre hadde ikke Tora tatt med i beregningen at også egen kampform potensielt skulle bli negativt påvirket av en uke lang oppvarming på hovedstadens vannhull.

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Tora Friberg Skaug, utvilsomt bedre som grillsjef enn keeper

Uansett gikk Badebyen offensivt til verks fra start og når innbytter og debutant Renate Sundvold endelig fant parkering 5 minutter ut i første omgang var det mange som øynet mulighetene for en hjemmeseier.

Dessverre skulle kampen ta en noe uønsket utvikling tidlig i første omgang og det er nok ikke ukorrekt å si at Ås fortjente en del av målene som Badebyen og keeper Nina Eriksen måtte plukke ut av målet.

Tross en noe uheldig mangemålsledelse til Ås etter første omgang skulle andre omgangen bli så mye bedre for BFK. Manager Skaug gjorde en skarp analyse i pausen, der konklusjonen var at manglende entusiasme fra cheerleader og primus forsanger, Ulf Skaug, skal være mye av årsaken til den svake 1 omgangen.  

Utover dette gjorde Skaug hva man må omtale som en taktisk blemme ved å sette seg selv i mål og vipps så hadde Ås scoret hele 19. Men Badebyen ga seg ikke med det, og da lagets desiderte toppscorer Marie Werner Kristiansen satt inn den viktige og avgjørende 1-19 scoringen brøt jubelen løs på tribunen fra den velkjente supporterklubben «Beach Club».

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Marie Werner Kristiansen fortsette å pøse inn mål for Badebyens damelag

Tross de voldsomme jubelscenene valgte manager Skaug og ikke snakke med pressen etter kampen grunnet «administrative oppgaver» som pølseselger resten av Badebyen-dagen.

Best i byen!

Kort tid etter damene hadde åpnet scoringskontoen mot Ås var det duket for Drøbak-derby på Seiersten Stadion, da Badebyen tok imot Drøbak-Frogn til kamp og med hele 150 tilskuere på tribunen var det liten tvil om at de lokale skryterettighetene stod på spill denne lørdag ettermiddagen.

Badebyen tilsynelatende heltent og klare for å ta 3 poeng mot «storebror» DFI, gikk ut i 100. Og det var ikke spilt 2 minutter engang før hjemmelaget, Badebyen gikk opp i ledelsen 1-0 etter Kristoffer Voss Sanner på utsøkt vis spilte Richard Falk Larsen alene gjennom. Derfra fortsatte kampen i samme sporet og Badebyen pøste på med både mål og sjanser. Dette skulle for øvrig bli Falk Larsens store kamp, der den tidligere Drøbak-Frogn toppscoreren like gjerne satte 7(!!!) mål på sin gamle arbeidsgiver, som utvilsomt har mistet mye nattesøvn siden overgangen til BFK. Faktisk har Larsen vært så god etter at han byttet rødt mot lilla at han siden overgangen i 2015 har satt hele 118 mål og stått for 53 målgivende på 51 kamper!

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Richard Falk Larsen med ufattelige 118 mål på 51 kamper!

Klubbrekord for Sølvreven

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Ove Hagen fortsetter å score mål på bestilling

Men Richard Falk Larsen er ikke klubbens eneste storscorer. Sølvreven, Ove Hagen (50) fortsetter å også å vise at alder bare er et tall og selv inn i 50 årene fortsetter Hagen og terrorisere stort sett hjelpeløse midtstoppere i 7.divisjon. Med en «sveis» stort sett assosiert med stasjonære dommere i divisjonen er Hagen fortsatt blant divisjonens raskeste og sterkeste spillere, og når han fortsatt holder et målsnitt på en scoring pr kamp er det ikke noe som tilsier at Badebyens ikoniske nummer 7 er helt fornøyd med opparbeidede pensjonspoeng på fotballbanen riktig enda.

Med 2 mål mot DFI tok Hagen sin total til 55 mål (og 14 målgivende) på 60 kamper, og dermed burde scoring nummer 60 før sin 60 fødselsdag være godt innen rekkevidde. Faktisk satte nevnte Hagen klubbrekord med sin første scoring for sesongen i hjemmekampen mot Skiptvet, som tidenes eldste målscorer i Badebyen – en rekord som ble forlenget mot DFI. Med scoring i en alder av 50 år 10mnd og 27 dager overtok han Sverre Vågans rekord fra 2012! (49år 10mnd og 18dager). En rekord vi antar Hagen selv er den eneste som kommer til å «slette».

Nesten like bra kvalitet på banen som i kiosken!

Men Hagen og Larsen var ikke de eneste som scoret mål denne dagen, selv om angrepsduoen stod for hele 9 mål mellom seg, skulle ikke Badebyen gi seg før man hadde scoret hele 11 mål på et DFI som ikke hadde sin største kamp i år. Unggutten Jesper Bugten og Petter Steinmo skulle også få sine velfortjente scoringer før dommeren blåste av på 11-1 til hjemmelaget denne lørdagen. Petter Steinmos scoring for øvrig etter et forarbeid rett fra Trent Alexander Arnolds lærebok, signert Mads «Gingerbread» Conradi.

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Åse Moen står som alltid for Norges beste sveler i kiosken

Alt i alt var dette en fotballkamp Badebyen styrte fra start til slutt, der det ikke gikk langt mellom de gode kombinasjonene og scoringene, til stor jubel fra de 150 fremmøtte på tribunen. Der den eneste perioden DFI var inne i kampen, var de 20 minuttene manager fikk på banen. Og for en gang skyld var det diskusjoner hvorvidt kvaliteten på banespillet faktisk var på høyde med varene i kiosken!

Hjemmelagene

BFK – Herrer
25. Kristian Kirkeby
55. Henrik Tamburplass
14. Jesper Bugten
22. Mads Conradi
31. Joakim Søraas
33. Adrian Lian
98. Nicolai Christiansen
99. Andreas Kjærnes
6. Patrick Sønstevold
11. Martin Moen
19. Haakon Storemark
20. William Furu
21. Mathias Berge
66. Kristoffer Voss Sanner
7. Ove Hagen (c)
8. Akkani Stokkeland
15. Petter Steinmo
77. Richard Falk Larsen

BFK – Damer
1. Nina Helen Eriksen
8. Tora Friberg Skaug
9. Elisabeth Sand
21. Stine Nordahl Pedersen
15. Renate Sundvold
5. Celine Rytterager
22. Camilla Melina Rytterager
4. Lila Kvitberg Stenholdt
10. Marie Werner Kristiansen (c)

Målpoeng BFK herrer

MÅL:
Richard Falk Larsen x 7
Ove Hagen x 2
Jesper Bugten
Petter Steinmo
ASSIST:
Haakon Storemark x 3
Petter Steinmo x 2
Richard Falk Larsen
Mathias Berge
Kristoffer Voss Sanner
Mads Conradi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *