Badebyen med 3 poeng da klubblegender takket for seg! (+bildeserie)

Lørdag 2.oktober spilte Badebyen sesongens siste seriekamp, og markerte anledningen med 3-2 seier mot Rygge 2, 3 poeng og en meget solid 3. plass. En plassering som sikret medalje uten opprykk, et perfekt sportslig resultat som gjør at Manager Moen får full tillit videre fra Styreformann, Moen.

Tårevått farvel med Cato Lian

Allikevel var det noe helt annet som vil var trekkplasteret for alle fotballelskere i Drøbak denne lørdagen.

Etter 10 sesonger takket klubben, fansen og medspillere farvel til en ekte klubblegende. Helt siden den første sesongen i 2011 har Cato Lian vært et stort irritasjonsmoment (både fysisk og fotballmessig) for midtstoppere i Østfold. Badebyens ikoniske nummer 9, innehar med klar margin verdensrekorden på minst meter løpt pr. scoring, en rekord som mest sannsynlig vil stå til evig tid.  Videre er Lian kjent over hele fotball-Norge for sine kliniske avslutninger, trange trøyer og sine fryktinngytende telefonkioskdragninger.

Med sine 2 sønner, Adrian og Alexander Lian (17) (og au pair, Martin Moen) på banen spilte tanksenteren sine siste minutter på toppnivå foran et tårevått publikum. Fra start fikk man se en heltent Lian (50) utgjøre en særdeles rutinert angrepsduo sammen med barndomskameraten og notorisk målscorer, Ove Hagen (50) der duoen hadde i overkant av 100 år mellom seg. Til stede var den velkjente touchen, overblikket og den særdeles mangelfulle aksjonsradiusen, og hadde ikke Richard Falk Larsen vært særdeles bakfull hadde fort blitt både mål og assist på Lian i sin avskjedskamp.

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Rutinert angrepsduo, Cato Lian og Ove Hagen

En siste kamp som også gjør Lian til kun 1 av 3 spillere med kamper i samtlige sesonger for klubben (Martin Moen og Stig Conradi de to andre).

Et passende punktum for en institusjon av en spiller for klubben, og siste luftetur for drakt nummer 9, som da selvsagt blir pensjonert av klubben (ingen andre passer den heller for øvrig). Og selv om medspillerne av sikkerhetsmessige årsaker avstod å kaste Lian i været fra gullstol er det ingen tvil om anerkjennelsen i gruppa om at en æra er over.

Men selv med Lian pensjonert er det ingen tvil om at hans tilstedeværelse vil bli å kjenne på i BFK som selvutnevnte klubbpresident og assisterende manager og selvsagt som klubbens dedikerte ernæringsspesialist. Den største fortvilelsen over kunngjøringen blir nok allikevel på Pumas hovedkontor i Tyskland. Etter utstyrsgiganten valgte å ta avstand fra Mario Balotelli som følge av utallige uønskede avisoverskrifter har Lian i sine legendariske og spesialsydde gule og lilla fotballsko vært Pumas frontfigur. I kjølvannet av Lians kunngjøring skal relativt usikre kilder ha det til at Puma vurderer å skrote sin toppsatsning og heller sikte seg inn på oldboys-markedet.

Overbevisende 3-2 seier

Selv om det meste dreide seg om Lian før kampen skulle det fortsatt spilles en fotballkamp denne lørdagen. Badebyen gikk inn til kampen som soleklare favoritter, der man kom fra et knallsterkt 2-2 resultat borte mot Kambo samme uke. Et resultat som gjorde Badebyen til det eneste laget som tok poeng fra serievinneren denne sesongen.

Kampen startet med at Badebyen fikk kampen rett inn i sitt ønskede spor. Spesielt spilte de lilla guttene fra Badebyen en enorm førsteomgang, der man fant en ro i spillet og tidvis trillet «ball i hatt» med gjestene fra Østfold.

Etter en omgang hvor man styrte det meste av spillet og fikk satt inn først en scoring signert Haakon Storemark og hvor manager Moen for første gang på mange år kan vurderes til å rettmessig utrope seg selv til banens beste virket det meste som dette skulle gå veien. Og da Nicolai Christiansen satt inn hjemmelagets 2 scoring var det liten tvil igjen om at dette skulle gå veien.

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Martin Moen med en imponerende kamp (sjeldent syn)

Men Rygge skulle ikke gi seg, og kom tilbake i kampen to ganger. Først 2-1 og deretter 3-2 etter at Nicolai (igjen) først hadde lagt på til 3-1. Siste Rygge-scoring, en noe suspekt straffe (journ.amn).

Det ble også satt en unik klubbrekord denne dagen. Da Badebyen stilte med to sett med far og sønn. Allerede omtalte Cato Lian med Adrian og Alexander, men også Skjalg Flesland Olsen og Mats Frisk-Olsen. Sistnevntes mor, Eva Frisk også en av stjernespillerne på Badebyens damelag (journ.amn).

Stein-Viggo Grenersen har stadig Drøbaks sikreste votter!

FOTO: JØRGEN LEE NESS – Stein-Viggo Grenersen, ubestridt nummer 1, ingen over ingen ved siden

Selv om Moen gjerne skulle utropt seg selv til banens beste, var det allikevel ingen tvil om hvem som var banens gigant denne formiddagen.

Inn i 2.omg for unge lovende Henrik Tamburplass, sendte Moen på klubbens ubestridte nummer 1, og klubblegende, Stein-Viggo Grenersen.

I en periode i 2.omgang hvor Rygge yppet seg mot hjemmelaget, rullet Grenersen årene tilbake og viste at han fortsatt har byens sikreste votter og stadig er klubbens ubestridte nummer 1.

Ikke bare spredde den rutinerte nordlendingen trygghet og ro i laget, han holdt tidvis hjemmelaget inne i kampen med en rekke fantomredninger. Ikke bare var Grenersen kjapt nede, rask på strek og trygg i fotarbeidet, selv susere med retning krysset ble plukket ned med den største selvfølgelighet, og da selvsagt i fast grep. En kamp for historiebøkene og en kan jo undres om ikke Drillo tok ut feil Grenersen til landslaget i sin tid. Men Drillos og Norges tap er Badebyens seier, som får nyte det beste Nord-Norge har å by på, en eksport fra regionen så prominent at selv Banan Airlines blekner.

Men rett fra ekstase og glede over lørdagens prestasjon og bestemannspremie med assistert sjamponering, gjorde Grenersen det utenkelige, ved å kunngjøre sin avskjed og pensjonsplan i garderoben etter kamp. Nå skal det tas med i betraktningen at «mannen med det velpleide skjegget», som han tidlig i Badebyen-karrieren ble omtalt som har uttalt lignende ved hver sesongavslutning og at man fortsatt lever i håpet om at prestasjoner som han fortsatt leverer og livet som klubbens mest anerkjente playboy vil bli for fristende til å forlate inn mot en ny fotballsesong!

Uansett videre fotballkarriere vil klubben nyte godt av Grenersen. En mann viss talent ikke begrenser seg til fotballbanen, men som også er anerkjent for sine Moscow Mule i tillegg til å være en utmerket følgesvenn hjem fra julebord, der han ikke bare sikrer fremkomst til døren, men også rydder i Tujahekken i samme slengen.

Fantomredning på video:

Stein-Viggo Grenersen med karakteristisk «rutineredning»

MÅL:
Haakon Storemark
Nicolai Christiansen x 2
ASSIST:
Magnus Solbakken
Peter Willman
Kristoffer Voss Sanner

KAMPTROPPEN:
Stein-Viggo Grenersen
Henrik Tamburplass
Nicolai Christiansen
Skjalg Flesland Olsen
Mats Frisk-Olsen
Bent Rasmussen
Ove Hagen
Cato Lian
Adrian Lian
Alexander Lian
Martin Moen
Mathias Berge
Stig Conradi
Peter Willman
Kristoffer Voss Sanner
Haakon Storemark
Richard Falk Larsen
Jesper Bugten
Ove Steinmo
Steven Tilley
Magnus Solbakken

Bildeserie

Bilder av Jørgen Lee Ness

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *