Starten på et cupeventyr?

Torsdag kveld reiste Badebyen og Hassan (bildet) til Skjeberg for å spille mot Tveter IL i Obos-cup’ens første runde. Etter en knalltøff kamp mot veltrent motstand skulle til slutt Badebyen trekke det lengste strået, og ta med seg 3.viktige poeng i cupens gruppespill, kun dager før man tar i mot Tune IL, lørdag 19.2 på Seiersten Stadion til runde 2, der man håper på å komme et steg nærmere avansement (kun gruppevinner avanserer).

Tabellen i gruppa etter første runde

Til stede under kampen var også eminente Marius Helgå, dedikert fotballentusiast, groundhopper og mannen bak twitter-fenomenet #stadionhjerte. Ikke bare fikk Helgå krysset av for sin arena nummer 448, men han knipset også en utsøkt bildeserie og har produsert et kampreferat i særklasse:

Tveter IL – Badebyen FK (1-2) av Marius Helgå

Med kun én boks vaniljecola igjen i kjøleskapet begynte situasjonen å se småkritisk ut, så da det dukket opp en kamp å se på Skjeberg sportsplass bare et drøyt kvarter fra svenskegrensa var det et enkelt valg å ta turen på litt harryhandel rett etter jobb. Etter å ha konkludert med at Old El Paso er mer eller mindre helt fortrengt av Santa Maria så Arne måtte fortsette å leve uten ostesaus til tacoen satte jeg så kursen tilbake over Svinesund og i retning Skjeberg. Her fant jeg raskt fotballbanen, og fikk sneket meg inn på toalettet som egentlig var stengt og fikk lurt på meg helsetrøye og ullundertøy så jeg var klar for et par timer ute i kulda for å se Obos Cup-kampen mellom Tveter ILs nylig gjenoppståtte a-lag og divisjonskollegene fra Badebyen Drøbak FK.

FOTO – Marius Helgå: Stille før stormen

Sammen med knapt tjue andre fikk jeg og Trond, som også hadde dukket opp, se to lag som begge gikk hardt ut fra start, og kampens første store sjanse var det hjemmelaget (som ikke egentlig er hjemmelag her, men siden deres egen bane er gress og ikke kunstgress er det dårlige spilleforhold der i februar selv i et stort sett snøfritt Østfold) som kom til, men scoring ble avverget av en fremragende benparade fra gjestenes keeper, Henrik Tamburplass.

FOTO – Marius Helgå: Enorm debut fra Sido Shikho (nummer 33) på høyreback. Profilert signering fra Afrin SC

Kanskje oppildnet av dette kjempet nå de lillakledde fra Drøbaksundets østbredd til seg et lite overtak, og da Richard Falk Larsen, etter et drøyt kvarter fikk overlistet dagens Tveter-keeper var det på ingen måte ufortjent at det ble stående 0-1.
Tveter ga likevel ikke opp, og etter et nytt drøyt kvarter (Med to drøye kvarter spilt, så viste klokka mi ganske presis 32:45) kom så utligningen, og da dommeren et knapt kvarter senere sendte lagene en snartur i garderoben sto det fortsatt 1-1.
Jeg var smart nok til å ta en svipptur til bilen i pausen og legge en boks brus på frontruta til kjøling gjennom andre omgang. (Fordelen med å elske vaniljecola er at sjansene for at noen skal knabbe en boks som ligger slik er utrolig små). Parkeringa var nært banen, så det var god tid til å komme tilbake, og jeg fikk slått av noen ord med flere lokale mens Trond prøvde etter beste evne å få promotert facebook-gruppa «Breddeball Østfold».
Da andre omgang kom i gang fikk vi flere sjanser i begge retninger, men det var først etter ti minutters spill noe virkelig nevneverdig skjedde. Et Badebyen-angrep ble stoppet noe i overkant voldsomt av rødtrøyenes keeper, og dommeren pekte på straffemerket. 1-2, Haakon Storemark.


Tveter prøvde litt senere å utnytte at banen også brukes til amerikansk fotball, og i et forsøk på å skyte i mål seilte ballen mellom de to høyt plasserte stengene til det som ville vært et nydelig field goal, men dessverre for dem: Det deles ikke ut trepoengere i ordentlig fotball. Etter noen smådesperate dødballer på overtid endte kampen uten flere scoringer og bortelaget kunne til slutt juble for seieren, mens jeg fornøyd kunne notere mitt stadion nummer 448 i Futbology-appen.

Så anbefaler vi i Badebyen FK alle som er glad i fotball, å følge Marius Helgå og hans tilstedeværelse i norsk fotball på Web og Twitter.

Bildeserie (av Marius Helgå)

Kamptropp

55. Henrik Tamburplass
4. Patrik Johannesson
5. Andreas Nordby
7. Ove Hagen (k)
11. Martin Moen
12. Iver Bolli Melgård (debutant)
15. Alexander Lian
16. Emil Steinmo
19. Haakon Storemark
20. William Hassan Furu
23. Petter Steinmo
31. Joakim Søraas
33. Sido Shikho (debutant)
66. Kristoffer Voss Sanner
77. Richard Falk Larsen
99. Andreas Kjærnes

Målpoeng

MÅL:

Richard Falk Larsen
Haakon Storemark

ASSIST:

Petter Steinmo
Richard Falk Larsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *