Badebyen FK damer oppsummering sesongen 2021 og håper flere nye spillere vil være med i 2022!

Sesongen 2022 er ikke langt unna, og da begynner det vel kanskje å bli på tide med en oppsummering fra forårets sesong? Og for en sesong det har vært – på både godt og vondt!

Imponerende rekruttering før sesongen 2021

Før sesongstart så det mørkt ut med en relativt tom spillerstall etter at mange av de tidligere spillerne valgte å flytte karrieren utenbys. Men etter hardt rekrutteringsarbeid fra nysignering Camilla Rytterager, stilte Badebyen Damer manns(kvinne)sterkt til sesongstart borte mot Kambo i august. Mange av spillerne hadde ikke bare sesongens, men også sitt livs første fotballkamp denne dagen. Blant dem Henriette Carpenter Evensen, som også skulle vise seg som målscorer denne sesongen. Mangel på keeper Nina gjorde at de eminente forsvarspillerne Eva og Kamilla måtte stille opp i mål, og da var det kanskje ikke så rart at det ble et par mål mer enn ønsket bakover, men som Kamilla sa etter kampen «At jeg slapp inn mange mål i dag er jo bare positivt, det senker jo forventningene betydelig for neste «reservekeeper».

Med hele ti debuter utover sesongen og en allerede etablert liten spillerstall fra tidligere, ble vi etterhvert en god gjeng med damer i alt fra tjueåra til 40-åra med forskjellig nivå og erfaring. Blant nysigneringene befinner tvillingene Anniken og allerede omtalte Henriette Carpenter Evensen, førstnevnte en ekte duracellkanin, Elisabeth Sand med en fortid i Lyn, og Grete Haslum. Og ikke minst, storsignering Malin Nilsson Englund, signert utover i sesonge for en pakke frossenpizza og lovnader om å få styre musikken i garderoben.

Erfarne badebyen-stjerner som veteran (?) Iren Jørung, Eva Frisk og toppscorer Marie Werner Kristiansen, holder stadig koken sammen med trenerduoen Friberg Skaug og Marthinsen, og skaper følgelig en vakker symbiose av nye spillere og de med fartstid i klubben.

Hva veteran Eva Frisk gjelder, skal det også nevnes at klubblegenden er en av hele 3 spillere i klubben fra egen husstand, ektemannen Skjalg på Oldboys og herrelaget og sønnen Mats på klubbens A-lag i 7. divisjon. Eva innrømmer at hjemmesituasjonen er en viktig faktor for videre satsning i klubben: For det første er det jo bare utrolig morsomt å spille fotball på dette laget, selv om jeg får flere strekk en scoringer per sesong. Alikevel kan jeg skilte med flere banens beste- utmerkelser enn både Mats og Skjalg, slik at det ikke er noe tvil om at karrieren i Badebyen, gjør at jeg slipper unna husarbeidet hjemme!

Foto: Jørgen Lee Ness – Det blir alltid scoring når Marie Werner Kristiansen (heading) får ballen

Sterke (sosiale) resultater!

Resultatmessig kan man kanskje ikke si at sesongen har vært noe å skryte av, med 9 kamper og null seiere. Målforskjellen vår derimot er meget imponerende (i hvem sin favør trengs ikke nevnes, journ.anm). Vi hadde også en uhyre spennende kamp mot naborivaler HSV, som endte i 2-2 etter en intern avtale oss bunnlag imellom om å dele på poengene for å holde sammen på bunn. Dette var forøvrig en avtale HSV senere valgte å bryte slik at vi havnet på sisteplass alene, så stemningen før rival-kampen i 2022 er noe amper.  

Men viktigere enn resultater er utviklingen vi har hatt gjennom sesongen. Her snakker vi mange damer som ikke har spilt kamp på mange år, om noensinne! Det er klart ikke alt er helt på plass fra start, men den utviklingen spillerne og laget har vist har vært imponerende. Så om det fortsetter slik ser kommende sesong farlig ut for de andre lagene …

Fjorårets sesong ble avsluttet med et heidundranes julebord! Manager/økonomisjef/bartender-duoen Skaug-Marthinsen vartet gjestene opp med en helt egen lilla Badebyen-drink, før damene koste seg med tapas, konkurranser og prisutdeling. Årets toppscorer ble Marie Werner Kristiansen, mens årets gjennombrudd fikk Anniken Carpenter Evensen, blant annet for å ha lært seg hva det betyr når noen gestikulerer innkast. Og den gjeveste prisen av de alle, årets spiller, fikk ingen ringere enn Camilla Rytterager, for en formidabel innsats, utvikling og engasjement gjennom hele sesongen! Utover festligheter denne kvelden fikk også alle spillerne utdelt et gloseskjema med forklaring på fotballgloser som «du får», «holde på ballen», «holde hver vår spiller» og «mur», etter noe kommunikasjonssvikt i løpet av sesongen. Så nå skal publikum få se damer som beholder ball og dekker opp spillere til den store gullmedalje!

FOTO– Marie W. Kristiansen (t.v) årets toppscorer, og Anniken C. Evensen ble kåret til «årets gjennombrudd» på banketten.

Ønsker flere nye velkommen

Før sesongen sparker i gang har vi også gjennomført teambuilding ala paintball, eller «skuddtrening» som vi liker å kalle det. Der hadde vi med oss nysignering Therese Danielsen som har trent godt gjennom vinteren og er klar for sin første kamp, der de sikreste kilder skal ha det til at formen er vesentlig bedre enn for samboeren, Bjørn Siam Stokkeland på herrelaget (journ.anm).

Derimot står vi svakt på keeperfronten, så for å ikke risikere og måtte ha Kamilla, Eva og Tora mer enn nødvendig i mål står signeringsvinduet åpent for ny keeper. Så om du liker å bruke votter/hansker og har for vane å gripe etter gjenstander, så er det gode muligheter for legendestatus i klubben!

Vi er også alltid ute etter flere spillere i ALLE posisjoner, slik at alle får nok restitusjon og hvile mellom kamper. Så om du er eller kjenner en (eller fler) damer, alder spiller ingen rolle, som syntes det høres gøy ut å spille fotball (med eller uten ferdigheter/erfaring) med en kul og morsom gjeng som ikke tar sporten for seriøst, men kun spiller for å ha det gøy – ta kontakt! Fotballferdigheter bryr vi oss ikke mye om, ei heller fysisk form (derfor spiller vi også 7er-fotball!). Så om opplegget høres morsomt ut kan vi alltids lære deg og sparke litt på ballen – det er ikke veldig vanskelig, men veldig gøy!

For en uforpliktende smakebit kontakt oss på
badebyenfk@gmail.com, eller lagleder Tora Friberg Skaug direkte:
tfskaug@online.no/ 930 56 900
Vi har også en app der du kan få all informasjon om trening rett på din mobil og kalender:
https://group.spond.com/NNPYK

FOTO: Jørgen Lee Ness Vi har det alltid morsomt. Selv når vi skal stå i mur!
FOTO: Jørgen Lee Ness

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *