Magnus Solbakken nok en gang på scoringslista i Follo-derby

Endelig var det duket for ny kamp på Seiersten etter fadesen hjemme mot Vansjø/Svinndal et par uker tidligere, i form av et 14-2 tap! Det er vanskelig å ta med seg for mye positivt fra akkurat den kampen, men at Stig Evensen i målet gjorde comeback (første kamp siden 2018) og samtidig satt klubbrekord er jo en slags bragd.

Men i mellom kampen mot V/S og HSV skulle man få med seg 3 poeng fra Eidsberg. Med materialforvalteren på ferie er det ikke å feie under en stol at det ble en noe rotete inngang til kampen. 15 min før avspark ble managerteamet gjort oppmerksomme på at det manglet fotballstrømper i kampbagen. Situasjonen ble ikke umiddelbart bedre ved informasjon om at den lokale sportsforretningen hadde hatt sin siste åpningsdag, uker tidligere.

Med hva man kun kan beskrive som «krisestemning» etablert på Eidsberg senteret, viste Mathias Berge hvorfor han er å regne som et stortalent av en gymlærer i offentlig sektor. Like kjapp i hue som i beina forsvant 4 mann inn på Coop Obs og kom ut igjen med 20stk tennissokker fra Coca-Cola og saks. Dermed var problemet løst, og 16 mann kunne trekke på seg nyklippede sokker fra coca-cola 2min før avspark på Eidsberg stadion!

Kampen i seg selv, en deilig 4-2 seier, tross en keeper med ski hansker funnet i gjenglemt, da keeperhanskene ble med fotballstrømpene i dragsuget. Scoringer av Berge x 2, Andres Benitez og Bjørn Siam Stokkeland. Flere kunne det også ha blitt om ikke Tom Henriksen hadde vært i storform som forsvarsspiller for Eidsberg denne ettermiddagen.

Follo-derby

Kampen mot HSV lørdag 1.okt hadde forøvrig ingen øvrige problemer inn mot avspark. Litt tynt var det kanskje med antall forsvarsspillere, men med Bent «Leikvoll» Rasmussen tilbake på banen for første gang siden 21. juni var det nok tilstrekkelig med julestemning til å kompensere for antallet forsvarere.

I det dommeren blåste i gang avspark hadde himmelen åpnet seg, men «Badebyen» må vel kunne være å anse som en naturlig favoritt i monsunregnet på Seiersten. Følgelig gikk man oppskriftmessig opp til 1-0 ved Andres Benitez som har prikket inn storformen, før Magnus Solbakken (!!!) la på til 2-0 etter 55 minutter. Sistnevnte med sin 2 scoring for sesongen, og har nå hele 2 scoringer totalt på sine 39 kamper for klubben og vi begynner å se konturene av en scoringsfarlig box-to-box spiller de neste sesongene.

Derfra kunne det jo bare gå en vei, og da manager Moen på uforklarlig vis tok Andres Benitez av banen etter 70minutter skulle det ikke ta lang tid før det stod 2-2 på Seiersten.

Tross poengdelingen, var guttene alikevel i godt humør vel vitende om at varme dusjer i garderoben kun var få meter unna. Men dette var ikke lørdagen der ting skulle gå på skinner. Låst ute av garderobeanlegget på Seiersten, skulle det ta 50 minutter og 2 heltidsansatte fra Bølgen til før guttene fikk feiret scoringen til Solbakken som seg hør og bør i dusjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *