Magi på Bellevue KG da Badebyen besøkte Sprint-Jeløy

Tekst og foto av Stig Rønningen Conradi

Det er ikke uvanlig at topplagene varmer opp til seriestart i syden. Badebyen FK er selvfølgelig intet unntak. Uten Manager Moen på plass, ble det Mads Conradi som fikk ansvar for både kampplan og høyt hoftefeste da Badebyen sparket i gang vinterens cup-eventyr. 16 mann trosset blåfrosne tær for å slippe unna kjerring og unger en kveld, og skuffelsen var nok stor da det ikke var pølse i vaffel, men stiv kuling som møtte dem på kunstgresset.

Sprint-Jeløy åpnet kampen sterkt med presise tversoverpasninger som utfordret både bevegeligheten til gjestene. Med fine kombinasjoner kom de seg frem på banen, men uten at de egentlig klarte å true et uvanlig solid forsvar, ledet an av Andreas Kjernes bak og Emil Steinmo på midten. Det hjalp heller ikke å ha Norges sureste trener på sidelinja når de skulle bryne seg mot Badebyen, eller «that Mads Conradi team» som laget nå omtales i indre Østfold.

Det var altså helt naturlig at spillende manager, kaptein og selvutnevnt nummer 10, Mads Conradi, var involvert i dagens første mål. Etter et av mange stormangrep kvelden skulle by på, serverte Conradi ballen til Kristoffer Voss Sanner. «Den var ferdig skåra. Helt nydelig pasning, omtrent som å se Pirlo på sitt beste» skal Conradi ha uttalt til pressen etter kampen. ‘Koff’ selv uttalte «Det er ingen som kan spille pasning via keeper som Mads. Der er han i en helt egen klasse». Etter en klage ble målet offisielt tilkjent Emil Steinmo, da ‘Koff’ kun skårer når mamma er på sidelinjen – noe hun altså ikke var i dag. I skrivende stund er avgjørelsen anket, og det forventes en grundig avgjørelse i det som kun kan omtales som en viktig prinsippsak i målskåreres rettsvern.

I en kamp med mye frem og tilbake, gjorde Badebyen det trangt på midten, tvang motstanderne ut på kantene og presset frem overgangsmuligheter gang på gang. Det ble fort tydelig at vinterens terping på tiki-taka-spill har hjulpet, og lekkert kombinasjonsspill og elegante dragninger sendte Sprint-Jeløy-forsvarerne ut i pølseboden gang på gang. Det oppsto til og med en kort krangel da Benjamin Lamouri ordnet straffe med tryllekunster som ikke er sett siden David Copperfield tryllet vekk et tog. Forsvareren satset, ballen forsvant, og dommer blåste en soleklar straffe. Da ballen dukket opp igjen på 9-meteren, sto Bjørn Siam Stokkeland klar og satte den kontrollert i nettmaskene bak en sjanseløs keeper.

Men sirkus Badebyen har mange artister, og det var flere som tydelig savnet akrobat/Manager Moen. Ikke på egen midtbane, ei heller på benken, men altså i motstandere mål. Tre ganger kom en badebyspiller alene med keeper. Først ut var Nicolai Hundevadt Christiansen. ‘Nicolade’ gjorde som på trening og skulle plassere den på det eneste stedet Moen ikke dekker når han går ut i sin legendariske stjerneformasjon. Overraskelsen var stor da det ikke holdt å plassere ballen midt på mål. To spillere til måtte teste samme strategi, før det ble tydelig at Badebyen måtte finne andre måter å skåre mål. Etter kampen har supporterklubben gått ut og krevd at spillerne får øve seg på mer stasjonære keepere på treningene fremover. Bookmakerne er tydelige på hvem som er favoritt, men Cato Lians agent har allerede vært på banen og benektet enhver mulighet for involvering. «Jeg skal vurdere det hvis de åpner for ølservering på Seiersten Stadion» skal han Lian uttalt til Boing!

Til pause sto det altså 1-2, men det skulle bli flere mål: etter et nydelig angrep der Sprint-Jeløys keeper ble testet både en og to ganger, landet ballen i bena til Iver Bolli Melgård, som kriget ballen til seg på retur, lukket øynene og åpnet dem ikke igjen før han sto omkranset av jublende lagkamerater.

Lagene fulgte hverandre tett men da det nærmet seg slutten var det Mads Conradi sin tur igjen til å tre inn i manesjen med kveldens siste og avgjørende mål: Med ballen innenfor 16-meteren ble han felt bakfra, og stilte seg selvsikkert klar ved straffemerket. Iskaldt ventet han ut keeper og sendte ballen kontrollert i motsatt retning.

Sprint-Jeløy kom aldri tilbake etter dette. Badebyen fikk kanskje ikke pølse i vaffel, men kunne ta med seg en annen delikatesse fra Østfold: 3 poeng.

Kampfakta

Sprint/Jeløy 3 – 4 Badebyen

MÅL:
Kristoffer Voss Sanner
Bjørn Siam «Bønna» Stokkeland
Iver Bolli Melgård
Mads Conradi
ASSIST:
Benjamin Lamouri x 2
Mads Conradi x 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *