Enorm opphenting i Tomter da Moen stakk av med Puskas Award

Allerede i forberedelsene før kampen, var det tydelig at dette skulle bli en aften med både optimale og suboptimale prestasjoner i en vakker symbiose.

De mest seriøse spillerne tok det sportsvitenskapelige på alvor og startet oppladningen med lasagne i Ås, og påfølgende i restitusjon i stresslesser av etnisk forhud. De mindre dedikerte spillerne skulle vise seg forsinket til avspark, grunnet en kranglete «kortleser», skal man tro CFO, Kristoffer Voss Sanner.

Det var hjemmelaget som tok føringen fra start foran en hjelpeløs debutant i målet i form av, Jim «Jimmer’n» Tilley. Unggutten måtte plukket 3 baller fra eget nett før det ble tatt taktiske grep (i verdensklasse) på sidelinjen, fra manager Moen.. Det første byttet skjedde i form av Joachim Unger, inn for en Morten Berner som ble tatt i fartskontroll på gressmatta.

3-0 var fasiten i det samtlige Badebyen-spillere hadde fått på seg kamptøyet, og ikke minst før dagens kaptein, Steven Tilley, husket at han for anledningen også var utstyrt med GPS-tracker. Med et sterkt ønske om å sette kilometerrekord, befant Tilley seg plutselig ved motstanderens 16-meter. Med lukkede øyne og strak vrist, smalt stopperkjempen inn en susende volley fra 20-meter. Til like stor forundring for motstander og medspillere som for hovedpersonen selv!

Derfra så Badebyen seg ikke tilbake, og man skulle ikke gi seg før man hadde snudd det hele til 3-7! Deriblant noen sterke bidrag fra blant annet Benjamin Lamouri og toppscorer, Joachim «Zippo» Unger (ja, du leste riktig). Men kanskje viktigst av alt for seieren var det at nevnte Morten Berner, hadde fått justert topphastigheten og var særdeles toneangivende for at Badebyen dro i land 3 poeng.

Berner var for øvrig ikke den eneste toneangivende innbytteren denne kvelden. Etter og ha fått igjen pusten, etter 20 solide minutter i første omgang, entret spillende manager, Moen banen med 10 minutter igjen å spille. Resultatet må kunne omtales som poesi, eller «poetry in motion» for våre internasjonale følgere. Moen rullet årene tilbake til midten av 2000-tallet og kom seg fri fra samtlige Hobøl-forsvarere. Og da ballen falt til Moen på 25 meter, var det en vakker symbiose av Romario og Van Basten som curlet ballen over og forbi en sjanseløs keeper. Fansen gikk i harnisk over avslutningen og Moen måtte følgelig bytte ut seg selv som følge av at fansen stormet banen og stakk av med spillertrøya, som ryktes og ha nådd 150’ ,- på ebay.

Men for Badebyen er ikke syv scoringer og tre poeng nok for å full-konsumere en fotballkamp. I det Steven Tilley, med krampe i begge ben (og resten av kroppen), ble båret ut av dommeren etter 75 min skulle Badebyen stå for (hva vi antar) er en rekord i Drøbak. Inn for Tilley kom Petter «Ratze» Røssevold. Røssevold, med halvereksjon og generell overtenning over å få sine første minutter som kaptein, ble dermed den 3 i familien som har båret et kapteinsbindet for et A-lag i Drøbak (i tillegg til Pappa Knut og reality-kjendis og bror Jørgen Røssevold, for Drøbak-Frogn IL).

Needless to say var det særdeles god stemning og fri flyt av intimsåpe i garderoben etter kampen, med telefoner fra FIFA som var rask på avtrekkeren med og allerede i mai, belønne Moen med Puskas Award.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *