Klubbhistorie

Badebyen Drøbak Fotballklubb har en lang og stolt historie som vi ønsker å presentere på denne siden. Klubben ble offisielt stiftet høsten 2016, men har eksistert siden 2011 i form av Drøbak-Frogns 4’lag i 7. divisjon. Badebyen gjør selvsagt som Wimbledon og omfavner historien helt tilbake til tidenes morgen.

På denne siden vil klubbens historie og relevant statistikk bli oppsummert fordelt på sesong, men først presenterer vi klubbens meritter og noen rekorder fra klubbens omfattende database.

Gå direkte til sesong:

2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018, 2019.

Titler

  • Seriemester 2016
  • Kretsmester 2016

Statistikk

KAMPER
MÅL
ASSIST
Martin Moen187Richard Larsen134Richard Larsen63
Patrik Johannesson115Akkani Stokkeland70Haakon Storemark54
Akkani Stokkeland93Ove Hagen57Mathias Berge43

Alle statistikk for alle sesonger er tilgjengelig her.

Sesongen 2011

Etter en vinter med oldboys-fotball fant daværende (og nåværende) manager Moen ut at nok var nok og at en retur til «toppfotballen» var på sin plass. I mangelen på et lag på laveste nivå valgte nevnte Moen, daværende assistent manager David Mecu og president, Cato Lian å etablere laget i 7. divisjon.

Rett etter påske inviterte laget til åpent prøvespill og man fikk etablert en spillertropp på over 20 spillere som deretter var gjennom en knallhard sesongoppkjøring på 3 uker (les: tre treninger) før man sparket i gang sesongen borte mot Vestby. Tross et særdeles begrenset transferbudsjett klarte man også å signere noen store stjerner til klubben allerede i den første sesongen. Noen av de mest anerkjente stjernene var tidligere Start-spiller Kjell Anders Kristiansen, Thomas Dahl fra Brynes storhetstid i Tippeligaen og selvsagt klubbens første kaptein, Øyvind Antonsen som i sin tid var høyaktuell for den europeiske storklubben, Røde Stjerne.

Laget fullførte en strålende sesong der man endte som nummer 7 av 9, plukket 15 poeng og scoret 46 mål – der en historisk 10-1 seier mot Skiptvet, var det definitive høydepunktet. De som har fulgt laget siden Eric Steira ledet laget ut til første kamp husker et lag stort sett bestående av Ernst Thue i mål. En forsvarsrekke bestående av nevnte Steira, Hallvard Kolås, Jørgen Kristiansen. Og selvsagt evighetsmaskinen, Øivind Saxebøl som fortsatt er å regne med 10 år senere.
På midten sørget David Mecu og Martin Moen, henholdsvis rett fra 3 og 4.divisjon for løpskapasitet, mens Tommy Steinmo og den orginale sølvreven og legendariske playmaker Stein Naustdal strødde rundt med pasninger Andrea Pirlo verdig. Lengst fremme hadde man Cato Lian, Sverre Vågan og Thomas Dahl som sørget for tekniske detaljer, mens spillere som Mads Conradi, Fredrik Skjønhaug og Øyvind Antonsen gikk i duellene og terroriserte forsvarsspillere med høyt press ala Luis Suarez. Antonsen som også skulle ta over kapteinsbindet og gjort drakt nummer 66 ikonisk etter å ha signert seg selv midt i en kamp, da han som tilskuer løp hjem i pausen og hentet fotballskoene!

Grunnet en noe begrenset sesongoppkjøring skule det ta noe tid før Badebyen virkelig kom i gang dette året med kun 2 seiere før sommerferien. 2-0 hjemme mot Eidsberg og 6-4 mot Skiptvet vitner om et lag som fortsatt lette etter formelen for å hevde seg på bortebane. Høstsesongen fortsatte i samme spor, men huskes kanskje spesielt for to kamper. 4-1  mot Oshaug der en midtbanefirer bestående av Naustdal, Antonsen, Mecu og Moen viste samspill Guardiolas Barcelona verdig og Cato Lian med 2 scoringer, den ene en klassisk telefonkiosk-variant stakk av med champagnen som banens beste.

Høstens andre store resultat og kanskje mest overraskende, var den allerede omtalte 10-1 seieren BORTE mot Skiptvet. Her ble Skiptvet utspilt etter alle kunstens regler og Badebyen kronet seieren med sin første McDonalds-tur, der man skålte for klubbens første borteseier, men ikke minst for Ali Afshars 4(!!) mål denne kampen.

Ligatabell

1. Askim FK 2 40
2. Eidsberg 32
7. Badebyen Fotballklubb 15
9. Skiptvet 8

Statistikk

MÅL KAMPER
David Mecu (6) Martin Moen (16)
Ali Afshar (5) David Mecu (14)
Mads Conradi (5) Roy-Angel Svedjan (13)

Awards

ÅRETS SPILLER ÅRETS UNGE SPILLER ÅRETS VETERAN
Øivind Saxebøl Mads Conradi Stein Naustdal

Spilletropp

Keepere Forsvar Midtbane Angrep
Ernst Thue Øivind Saxebøl Martin Moen Cato Lian
Espen Bolstad Stig Conradi Tommy Steinmo Mads Conradi
Mads Bolstad Jørgen Kristiansen David Mecu Roy-Angel Svedjan
Filip Rasmussen Geir Morten Stubban Rolv Pilskog Øyvind Antonsen
Aman Boparai Øyvind Lystad Ramzi Ayara Ali Afshar
  Stefan Mecu Svein-Tore Kleiven Svein Anders Skaret
  Hallvard Kolås Benjamin Lamouri Eivind Bøe
  Eric Steira Patrick Sønstevold Fredrik Skjønhaug
  Ole Christian Andersen Stein Naustdal Thomas Dahl
  Adem Emir Sen Nedim Osmanovic Stian Folkøy
  Christer Busse Chrisitan Glenne Sverre Vågan
  Jørgen Sagvolden Magnus Solbakken Kjell Anders Kristiansen
  Renè Waksvik    

Transfers

Spillere inn Spillere ut
*Hele troppen Svein-Tore Kleiven (La opp etter sesongen)
  Christer Busse (La opp etter sesongen)
  Kjell Anders Kristiansen (La opp etter sesongen)
  Nedim Osmanovic (La opp etter sesongen)
  Fredrik Skjønhaug (La opp etter sesongen)
  Eric Steira (La opp etter sesongen)

Team of The Year 2011

Sesongen 2012

Etter suksessen i 2011 var det stor spenning knyttet til om laget kunne følge opp suksessen fra den første sesongen. En inspirert Manager Moen la up på tur til Sør-Amerika for å studere fotball i Rio de Janeiro. Dermed gikk ansvaret for sesongoppkjøringen og de første kampene til assisterende manager, David Mecu.

Etter 2011-sesongen valgte visekaptein og stoppersjefen Eric Steira og takke for seg og fikk følge av stjerner som Kjell Anders Kristiansen og Svein-Tore Kleiven inn i pensjonisttilværelsen. Følgelig ble ungguttene Akkani Stokkeland, Joakim Søraas og Marius Ihlebæk hentet opp fra juniorlaget, samtidig som at det ble brukt betydelige summer på etablerte navn som Jørgen Smith Magelie, Jesper Bugten og Julie Bjerke før sesongen.

Sesongen startet helt ok for Badebyen og midlertidig manager Mecu med et 2-2 uavgjort mot Skiptvet. Derfra skulle ikke de påfølgende kampene sikre mange poeng for BFK, da man etter 7 runder kun hadde høstet 2 poeng. Den syvende kampen et noe ydmykende 11-0 tap borte mot Eidsberg, der noen stilige bilder fra den lokale pressefotografen var det eneste positive man fikk med seg hjem (via McDonalds).

Dessverre fikk sesongen seg et betydelig skudd for baugen allerede etter et par kamper da midtbanegeneral og playmaker Stein Naustdal måtte legge skoene på hylla for å skifte ut en utslitt hofte. Da man kom til sommervinduet, var tapet av Naustdal blitt tydelig. At manager Moen kom tilbake 10kg tyngre fra Rio de Janeiro etter å ha nytt betydelig flere cervezas enn timer med sambafotball gjorde midtbanen til et ensomst sted for midlertidig manager Mecu. Oppgitt over lite hjelp på midten valgte Mecu og legge konfirmasjonspengene på bordet og hente hjem André Jensen fra profftilværelsen i Italia som erstatter for Naustdal. Jensen fant seg fort til rette i klubben i en dyp playmaker rolle og noterte seg for flere gode kamper, så vel som et minneverdig gult kort for en noe utradisjonell markering av motspiller i tiden før #metoo.

På dette tidspunktet hadde det også blitt tydelig at klubbens spisser hadde sluttet å score mål. Da selvfølgelig med unntak av tidligere Eliteseriespiller, Thomas Dahl som rakk å notere seg for hele 5 mål før sommerferien, inklusiv en utsøkt dobbel med «chipper» på legendarisk Ullerud Stadion mot Korsgård. Følgelig sørget overganger for landslagsspiller Henning Grønnern og storscorer Ove Hagen for tidenes transfervindu i klubben.

Best fra denne sesongen huskes nok bortekampen mot Ekholt, der man sikret et imponerende 2-2 resultat borte mot serievinner. Badebyen gikk fort opp til 2-0 etter 15 minutter, etter blant annet et vidunderlig mål fra Svein Anders Skaret i en kamp der banens beste, Julie Bjerke klarte å holde sagnomsuste Ekholt-ving «Slangen» på 205cm i sjakk gjennom 90 minutter. De resterende 75 minuttene hadde Ekholt et ballinnhav på 80% og skapte over 40 klare målsjanser mot en Mattis Martinsen som hadde sitt livs kamp i målet.

Men Ekholt-kampen var ikke alene, dette var sesongen for de store klassikerne. 6-1 borte mot Skiptvet med hele 5 forskjellige målscorere peker seg selvsagt ut, der Ramzi Ayara var den eneste 2 målscorer. Thomas Dahl med et kjennemerke av et dødelig hodestøt, Mads Conradi og David Mecu fikk også føle nettsus etter henholdsvis en dribleserie og et bakromsløp før Manager Moen satt kronen på verket med et iskaldt straffespark.

6-6 hjemme mot Mysen ble hjemmepublikums store drama. Badebyen som lå under til pause tross scoringer av Lamouri og Saxebøl. Andre omgang starter bra og man hentet opp bortelagets ledelse takket være et langskudd fra Jensen og en dobbel fra Sverre Vågan, før et hodestøt signert Moen i det 90 minutt tilsynelatende sikret 6-5 hjemmeseier. Dessverre utlignet gjestene til 6-6 med kampens siste skudd på ballen og satt punktum for en av tidenes kamper i 7.divisjon. Med sine to mål i denne kampen satt Vågan rekorden som eldste målscorer i klubben med sine 49 år 10mnd og 18 dager (som fortsatt står pr 01.04.2020)

Laget leverte nok en strålende sesong, hvor man igjen sikret 7’plassen med identiske 15 poeng, dog kun med 37 denne sesongen mot 46 i 2011. En noe shaky høst med noen uheldige resultater satt en stopper for høyere tabellplassering og påfølgende kritikk fra den lokale pressen skal ha vært en sterkt påvirkende faktor for at driblevingen Henning Grønnern satt punktum for en innholdsrik karriere etter sesongen, tross utallige timer hos idrettspsykolog Steve Pieters. Men de som fulgte BFK tett denne høsten fikk se en Henning Grønnern som rullet årene tilbake der han kamp etter kamp, som Steve McManaman danset seg forbi svimle forsvarspillere.

Ligatabell

1. Ekholt 38
2. Eidsberg 37
3. Sprint-Jeløy 3 36
7. Badebyen Fotballklubb 15
9. Hærland 6

Statistikk

KAMPER MÅL
Martin Moen (15) Benjamin Lamouri (7)
Roy-Angel Svedjan (13) Thomas Dahl (5)
Øivind Saxebøl (11) André Jensen (3) Martin Moen (3)

Awards

Årets spillerÅrets unge spillerÅrets veteranÅrets signering
Sverre Vågan Stig Conradi Øyvind Lystad André Jensen

Spilletropp

Keepere Forsvar Midtbane Angrep
Espen Bolstad Øivind Saxebøl Martin Moen Akkani Stokkeland
Mads Bolstad Stig Conradi Tommy Steinmo Cato Lian
Ernst Thue Tony Nordtveit David Mecu Ove Hagen
Shahab Afshar Jørgen Smith Magelie André Jensen Mads Conradi
Mattis Martinsen Joakim Søraas Rolv Pilskog Roy-Angel Svedjan
Thomas Rostad Jørgen Kristiansen Bjørn Siam Stokkeland Øyvind Antonsen
Filip Rasmussen Geir Morten Stubban Marius Ihlebæk Ali Afshar
Aman Boparai Øyvind Lystad Ramzi Ayara Sverre Vågan
  Stefan Mecu Benjamin Lamouri Svein Anders Skaret
  Ole Christian Andersen Patrick Sønstevold Eivind Bøe
  Maximilian Wollbraaten Christian Glenne Thomas Dahl
  Julie Bjerke Stein Naustdal Henning Grønnern
  Jørgen Sagvolden    
  Andreas Nordby    

Transfers

Spillere inn Spillere ut
André Jensen (AC CESENA) Magnus Solbakken (TRYGG/LADE)
Jørgen Smith Magelie (MOSS FK) Adem Emir Sen (VESTERÅS)
Ove Hagen (NORDBY IL) Hallvard Kolås (SOGNDAL)
Jesper Bugten (NESODDEN) Renè Waksvik (HSV)
Julie Bjerke (KOLBOTN) Stein Naustdal (La opp etter sesongen)
Tony Nordtveit (Bosman) Ernst Thue (La opp etter sesongen)
Henning Grønnern (Bosman) Mads Conradi (La opp etter sesongen)
Stig Sørensen (Bosman) Roy-Svedjan (La opp etter sesongen)
Akkani Stokkeland (Junior) Svein Anders Skaret (La opp etter sesongen)
Bjørn Siam Stokkeland (Junior) Henning Grønnern (La opp etter sesongen)
Joakim Søraas (Junior)  
Mattis Martinsen (Junior)  
Marius Ihlebæk (Junior)  
Thomas Rostad (Junior)  
Maximilian Wollbraaten (Lån: UNIVERSITETET I STAVANGER)  
Andreas Nordby (Prøvespill)  

Team of the Year 2012

Sesongen 2013

Dette var sesongen hvor det var langt mellom poengene. Tross nok en meget respektabel 7’ende plass ble det kun 10 poeng på 14 kamper og 36 mål fremover denne sesongen. Tross den magre poengfangsten var det også denne sesongen nok av høydepunkter å se tilbake på. 

Man signerte det som skulle bli tidenes utenlandsproff i klubben, Patrik Sune Johannesson etter omfattende speiderarbeid, der svenskens egen spesial hos Glava Pizzeria skulle bli den avgjørende stenen på vektet som sikret overgangen som tok “Sune” ut at Sverige etter og tidligere ha takket nei til Sven Gøran Erikssons Sampdoria. Mange år senere er Patrik blitt en ekte legende i klubben der han ligger som nummer 2 på adelskalenderen med kamper spilt i klubben etter 2019-sesongen.

 For første gang kunne man også se to generasjoner på banen for klubben, da far Sverre Vågan endelig skulle få følge av sønnen Preben som ble forfremmet fra junioravdelingen. At Vågan junior fortsatt ikke har gått forbi senior på scoringsstatistikken vitner om at eplet ikke alltid faller rett ved stammen. Men dette var ikke det eneste tilfellet. Brødrene Stig og Mads Conradi fikk også følge av onkel, Scott Conradi denne sesongen etter en overgang for den meritterte, men klubbløse Conradi. Scott Conradi som borte mot Eidsberg satt en klubbrekord som fortsatt står i dag ved å spille sin siste obligatoriske kamp i en alder av 55(!). Rune Semundseth som fortsatt er registrert i troppen for 2020 ligger på en foreløpig andreplass som 52 åring borte mot Korsgård i 2018, men vil slå rekorden om han kommer på banen høsten 2021.

En av tidenes kamper finner man også denne sesongen. Borte mot Spydeberg hentet man nesten opp et negativt 5-1 pauseresultat, en thriller av en fotballkamp som dessverre endte 6-5 til Spydeberg til slutt. Inspirert av en heltent Marius Ihlebæk som i full advokatmodus leverte en inspirerende pauseprat knapt vitnet i fotballeuropa var det kun marginer som stod i veien for et opphenting ikke vitnet siden Liverpools Champions League-seier i 2005. 

Etter å ha fått en sesongoppkjøring med laget og pleiet strekkskadene fra debuten høsten før skulle 2013 bli Ove Hagens store gjennombrudd i klubben. Foret av en eminent midtbane bestående av nyervervelsen Yngvar Larsen, Badebyens “Jan Mølby” Tommy Steinmo og Andrè Jensen skulle Hagen sette imponerende 12 mål på 10 kamper, inklusive 2 hattrick på de første 4 kampene! Først hjemme mot Hærland i seriepremieren, så hjemme mot Spydeberg i runde 4. I mellomtiden scoret Hagen også i runde 2 og 3 mot henholdsvis Korsgård og HSV, 8 mål på de første 4 kampene!

Andrè Jensen hadde også funnet seg til rette i klubben etter overgangen sommeren 2012, der han imponerte stort med kunnskap om rødvin, forbruk av sololje og enkelte italienske gloser han hadde plukket opp i som spiller i Cesena. Foruten et formidabelt samarbeid med signeringen Yngvar Loen Larsen som skulle bli årets spiller denne sesongen gjorde også Jensen sin tilstedeværelse gjeldende som Generalsponsor gjennom sin rolle som administrerende direktør i firmaet Zisson AS. Et sponsorat som skal ha gitt Jensen fast plass på laget, drakt nummer 10 og kapteinsbindet. Redd for å høste kritikk for å ha kjøpt seg fast plass på laget viste Jensen også frem på banen, med trygt pasningsspill og en lojalitet overfor sine lagkamerater som kaptein som også skal ha medført et gult kort for et karatespark mot HSV. En takling det stadig prates om i fotballmiljøer på Østlandet. 

Tross en tilsynelatende optimal inngang mot sesongen med nyutpekt kaptein og en frittscorende angriper for ikke å snakke om en sesongoppkjøring med 2 av 3 mulige seiere, skulle som sagt sesongen poengmessig bli en skuffelse. 2 seiere (og 2 uavgjort) var fasiten da man tok sommerferie. En rutinemessig 2-1 borte mot Korsgård etter mål fra Hagen og Bjørn Siam Stokkeland, før man klinte til med hele 7-2 borte mot Ekholt. Et fyrverkeri av en prestasjon fra Badebyens gutter på terresseteppet på Ekholt, der ballen rett og slett gikk for fort for Slangen, Paradise-Mads & co. To mål fra både backduoen Magelie og Søraas, og klubbens mest meritterte angriper Thomas Dahl før publikumsfavoritten Øyvind Antonsen satt det viktige 7ende målet.

Da man kom til høsten var det tydelig at man trengte å gjøre noen justeringer på laget. Øyvind Antonsen, stadig høyt oppe etter scoring i siste kamp før ferien hadde brukt hele sommeren i nyinnkjøpt solstol i badeparken i Drøbak for å gjøre seg mest mulig synlig for fansen gjennom sommermånedene. Dessverre hadde nordlendingen med den hårete brystkassen valgt å neglisjere solfaktor til fordel for glinsende olje, noe som skulle prege høstsesongen for klubbens nummer 66 som ikke kunne dempe ballen på brystet før langt uti november. 

I søken etter en erstatter for Antonsen valgte klubben å gi økt spilletid til det lokale lovende talentet, Christian Glenne. Glenne, en spiller øye for en frekk dragning og herlig gjennombruddspasning hadde vist glimt av talentet gjennom vårsesongen, ikke minst med en scoring borte mot Skiptvet, der en frispilt Glenne sleivet ballen iskaldt i mål alene med keeper fram 5 meter.  Dessverre skulle den lovende starten ta slutt i en hjemmekamp samme høst da unggutten satt ballen over et åpent mål fra 2 meters hold. Med begge hendene på hodet og tårer i øynene måtte man ta Glenne av banen og vi har kun sett enkelte innhopp fra den langbente guttungen de siste 6 årene. 

Det var forøvrig en annen unggutt som virkelig etablerte seg på laget denne sesongen. Etter et noe mislyktes opphold i Moss ble Drøbak-gutten Jørgen Smith Magelie hentet hjem i 2012.  Hvorfor den løpsvilige backen ikke lyktes i Moss er ikke godt å vite, men kilder på innsiden av MFK forteller om en spiller som visste å omfavne gratis pølser i vaffel i kantinen på Melløs og med en forkjærlighet for sveler og pils på plastflaske servert på Moss-Horten fergen. Tilbake i Drøbak og pappa Tronds matlaging (kokeboken “Tronds kjøkken” en anbefaling journ.anm) skulle Magelie igjen vise hvorfor han i ungdommen var nære landslaget. Hele 5 scoringer bidro lysluggen med fra venstrebacken og hadde derfor kun Ove Hagen foran seg på toppscorerlisten denne sesongen.

Ligatabell

1.Sprint-Jeløy 338
2.Eidsberg26
3.Skiptvet23
7.Badebyen FK10
8.Korsgård 25

Statistikk

KAMPERMÅL
Martin Moen (15)Ove Hagen (12)
Øivind Saxebøl (12)Jørgen Smith Magelie (5)
Patrik Sune Johannesson (11)Yngvar Loen Larsen (4)Joakim Søraas (4)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERING
Yngvar LarsenAkkani StokkelandAndrè JensenPatrik Johannesson

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Espen BolstadØivind SaxebølMartin MoenAkkani Stokkeland
Mads BolstadPatrik Sune JohannessonTommy SteinmoCato Lian
Mattis MartinsenStig ConradiDavid MecuOve Hagen
Petter AamodtTony NordtveitAndrè JensenØyvind Antonsen
Thomas RostadJørgen Smith MagelieRolv PilskogAli Afshar
Filip RasmussenJoakim SøraasHaakon StoremarkSverre Vågan
 Jørgen KristiansenYngvar Loen LarsenEivind Bøe
 Geir Morten StubbanBjørn Siam StokkelandPreben Vågan
 Øyvind LystadMarius IhlebækThomas Dahl
 Stig SørensenRamzi AyaraStian Folkøy
 Jørgen SagvoldenBenjamin LamouriScott Conradi
 Philip KvamPatrick Sønstevold
 Joachim SveinssonChristian Glenne
 Adem Emir Sen

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Patrik Sune Johannesson (FK PIZZERIA GLAVA)Julie Bjerke (AARHUS GF)
Joachim Sveinsson (ØVREVOLL HOSLE)Stefan Mecu (SIPPY DOWNS SC)
Yngvar Loen Larsen (HSV)Stian Folkøy (La opp etter sesongen)
Terje Dahl (Bosman)Christian Glenne (La opp etter sesongen)
Scott Conradi (Bosman)
Adem Emir Sen (Lån: VESTERÅS)
Haakon Storemark (Junior)
Preben Vågan (Junior)
Philip Kvam (Junior)

Team of the year 2013

Sesongen 2014

En fenomenal sesong i klubbens historie da man tredoblet poengfangsten fra 2013 og stakk av med bronsemedaljen etter å ha sanket imponerende 31 poeng og scoret 45 mål. 

Fast bestemt på å forbedre den særdeles magre poengfangsten i 2013 valgte man å investere tungt på overgangsmarkedet. Etter å ha blitt tipset om at Sanpreet Singh hadde havnet på kant med Sir Alex Ferguson i Manchester United valgte Moen å utløse utkjøpsklausulen i kontrakten til den karamellfargede inderen med de helbredende hendene. Norsk Tippeliga og Sarpsborg 08 ble også ridet da man signerte nok en landslagsspiller i form av Mathias Berge på lån, som etter flere år som benkesliter i diverse klubber ikke var vond å be da han ble hentet inn for å demme opp for tapet av David Mecu. Spillende assistent manager Mecu, som valgte å søke lykken i Australsk fotball. En annen nevneverdig nyervervelse ordnet man også i form av fetteren til tidligere Southampton-spiller, Ali Dia,  Mohamed Abdirashid. En spiller Manager Moen skal ha fått øynene opp for, på reise i Afrika i 2012.

Med nesten 50 baklengsmål i 2013 ønsket man også å styrke forsvarsrekken inn i den nye sesongen. Patrik Johannesson hadde spilt seg inn på stopperplass i 2013, men svensken mente selv at språkbarrieren skulle være en medvirkende årsak for at han ikke hadde fått skikk på forsvaret. Fremfor å sende hele spillertroppen på språktur til värmland valgte BFK å rekruttere nok en svenske på anbefaling fra midtbanespiller, Yngvar Larsen. Larsen hadde stiftet bekjentskap med en tidligere håndballspiller som skal ha imponert midtbanegeneralen med hjemmelagde köttbullar og evner til å sette sammen Ikea-møbler. Som forventet utgjorde duoen Patrik Johannesson og Marcus Berg Loen et bunnsolid stopperpar da klubben slapp inn mer enn 10 mål mindre enn året før, der de “grävde brons” i Østfold.  

Badebyen hadde en noe shaky start på sesongen med kun 3 poeng på de første 3 kampene, der 4-2 seier borte mot Korsgård var det store høydepunktet. En kamp unggutten Haakon Storemark noterte seg for 2 fulltreffere og nyervervelsen, Kristoffer Voss Sanner fikk sin debut som ble markert med scoring og assist til Yngvar Loen Larsen. Nevnte Larsen endte dessverre opp med å miste store deler av sesongen som følge av en kneskade pådratt seg i denne kampen.

Herfra fant Badebyen storformen med kun 1 tap på de 5 siste kampene før ferien. Etter ferien fortsatte Badebyen å sanke poeng og pøse på med scoringer, der 3-2 borte må Askim står igjen som den store klassikeren. En kamp selvsagt husket for Ove Hagens dobbel, men også for en eminent midtbaneprestasjon fra duoen Ihlebæk og Moen. Moen for øvrig med sin beste sesong i Badebyen-trøya der et knallhardt treningsregime sørget for en vakker symbiose av tunge løp og pasninger knapt sett maken til i 7divisjon.

En annen spiller som også skulle bemerke seg denne sesongen var den hurtige krølltoppen Akkani Stokkeland, som i sin 3 sesong i klubben endelig skulle slå ut i full blomst. Etter henholdsvis 1 og 2 scoringer i 2012 og 2013 skulle Stokkeland samle flest målpoeng i klubben i 2014 ved å score hele 9 mål og stå for 7 målgivende denne sesongen. Mest minneverdig var unggutten var utvilsomt uken hvor han først ble tomålsscorer i 1-3 seieren borte mot Eika Krapfoss før han tok helg med 2 mål og 1 assist da man slo Kambo hjemme med samme resultat. 

3-2 mot Askim skulle også bli resultatet i sesongens siste kamp der man sikret den historiske 3 plassen på tabellen, etter en Yngvar Larsen dobbel og en suser fra Preben Vågan. En heltent Vågan som før kampen hadde valgt å la seg “loddes ut” for en date, da klubben hadde gått tomt for kaker til et planlagt lotteri ved siste seriekamp. Tross bronsemedalje og scoring var det desverre en noe skuffet Vågan som ble med pappa hjem etter kampen, da pressesjefen måtte informere Vågan jr om null kjøpte lodd.

Tross Prebens lotteriskuffelse, var seier og bronsemedalje en passende avslutning på en sesong hvor 2 klubblegender også valgte å takke for seg:
Gjennom lagets første sesonger var Øyvind Antonsen kaptein og sentral på laget i sin ikoniske trøye nummer 66 som i nyere tid har inspirert både Liverpools Trent Alexander-Arnold og ikke minst Badebyens Kristoffer «Koff» Voss Sanner. Nordlendingen som signerte seg selv ved å hente fotballsko i pausen av en fotballkamp i 2011 endte på imponerende 5 mål på 22 kamper. Den andre som valgte å dyrke tiden på golfbanen etter sesongen var Sverre Vågan. Vågan skulle notere seg for 18 kamper, deriblant den minneverdige 6-6 kampen mot Mysen i 2012, der Vågan like gjerne scoret 2 mål og innehar fortsatt rekorden som eldste målscorer i klubben med sine 49 år 10 mnd og 18 dager. 

Ligatabell

1.Rapid Athene46
2.Hærland45
3.Badebyen Fotballklubb31
10.Eika Krapfoss6

 Statistikk

KAMPERMÅLASSIST
Martin Moen (17)Akkani Stokkeland (9)Akkani Stokkeland (7)
Akkani Stokkeland (16)Ove Hagen (5)
Haakon Storemark (5)
Cato Lian (3)
Joakim Søraas (3)
Haakon Storemark (3)
Haakon Storemark (14)Tony Nordtveit (14)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERING
Patrik JohannessonHaakon StoremarkCato LianMohamed Abdirashid

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Espen BolstadØivind SaxebølMartin MoenAkkani Stokkeland
Mads BolstadPatrik JohannessonTommy SteinmoCato Lian
Mattis MartinsenStig ConradiAndrè JensenOve Hagen
Petter AamodtTerje DahlRolv PilskogØyvind Antonsen
Thomas RostadTony NordtveitHaakon StoremarkAli Afshar
Filip RasmussenMarcus LønnYngvar LarsenSverre Vågan
 Geir Morten StubbanMarius IhlebækEivind Bøe
 Øyvind LystadPatrick SønstevoldPreben Vågan
 Stig SørensenMathias BergeBjørn Siam Stokkeland
 Jesper BugtenKristoffer Voss SannerMohamed Abdirashid
 Rune SemundsethSanpreet Singh
 Philip KvamSokol Zekiri
  Marcus Berg LoenJørgen Smith Magelie
 Joachim SveinssonJoakim Søraas
 Sebastian Hassfeldt 

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Sanpreet Singh (MANCHESTER UNITED)David Mecu (GRIFFITH UNIVERSITY SC)
Mathias Berge (LÅN: SARPSBORG 08)Ramzi Ayara (SKAUBYGDA)
Mohamed Abdirashid (KAISER CHEIFS)Benjamin Lamouri (NORDBY)
Rune Semundseth (ÅS IL)Ole Christian Andersen (UNIVERSITETET I STAVANGER)
Kristoffer Voss Sanner (GRÜNER FK)Jørgen Sagvolden (Frigitt)
Sokol Zekiri (Lån: MAJORSTUEN FK)Øyvind Antonsen (La opp etter sesongen)
Marcus Berg Loen (Bosman)Ali Afshar (La opp etter sesongen)
Marcus Lønn (Junior)Sverre Vågan (La opp etter sesongen)
Sebastian Hassfeldt (Junior)Geir Morten Stubban (La opp etter sesongen)
Øyvind Lystad (La opp etter sesongen)

Team of the year 2014

Sesongen 2015

Noen ganger slår en ung angrepspiller til og bøtter inn mål fra første sekund på banen, gjerne ved siden av en allerede veletablert verdensstjerne. Som Ronaldo ved siden av Romario for Brasil på og Robbie Fowler ved siden av Ian Rush skulle unge lovende Richard Falk Larsen ved siden av Ove Hagen i 2015 banke inn mål i et tempo aldri før sett i Badebyen. Enestående 38 mål på 13 kamper (!) var fasiten for Falk Larsens første sesong for «Beach Boys». En rekord som 5 år senere (2020) fortsatt ikke ser ut til å bli tatt, der Larsen selv har vært nærmest med 29 i 2016.

Tross en angrepstrio som mellom seg skulle score bestående av Hagen, nyervervelsen og en Akkani Stokkeland i stadig utvikling skulle score over 60 mål mellom seg skulle man gå på et tap i første seriekamp. 3-4 hjemme mot Mysen, tross 2 mål fra Richard Larsen i debuten og selvsagt 1 fra en Ove Hagen, fast bestemt på å holde tritt med unggutten.

Derfra skulle dog lykken snu for Badebyen som gikk på 3 strake seiere i den neste kampene. Faktisk skulle man kun tape 1 kamp til før slutten av august!

Først «offer» etter Mysen-tapet var Eika Krapfoss som ble sendt hjem til potetåkeren sin med hele 8-3 i sekken, 5 mål var signert Richard Falk Larsen og igjen 2 av Ove Hagen. Det siste signert Tommy Steinmo.

2015 skulle forøvrig bli sesongen hvor fansen endelig fikk se det beste av Tommy Steinmo. Etter noen sesonger med betydelige skader skulle Steinmo spille hele 12 seriekamper i 2015 sesongen. En playmaker av rang med pasningsfot og blikk av internasjonal klasse, og med forkjærlighet for Dallas-burgere og flytende godsaker fra Ringnes og Hansa er det ikke kun i spillestil Badebyens nummer 13 likner Jan Mølby. 

8-3 mot Eika skulle ikke være sesongens eneste store seier, ei heller den største. 8-5 mot Ekholt, 7-1 mot Askim og 9-2 mot Ekholt er noen av høydepunktene uten å være de største seierne denne sesongen. Selv ikke 10-1 mot Skiptvet. Årets største seier skulle bli seieren hjemme mot Korsgård, der Badebyen skulle score intet mindre enn 13 mål (!) mot gjestenes 0, der Richard Falk Larsen scoret 8 mål på egenhånd. En klubbrekord den dag i dag. 

Dette var sesongen hvor Badebyen pøste inn scoringer og vartet opp med champagnefotball. Faktisk skulle man doble antall scoringer fra året før med 89 i 2015 (45 i 2014). Tross gigantsifre skulle man også med jevne mellomrom gå på noen overaskende tap (5 tap), noe som også sikret at man holdt seg godt unna de fryktede opprykksplassene.  

Med 4.plassen sikret og scoringsrekorder satt ved å spille en attraktiv fotball uhørt i Østfold fotballkrets begynte ryktene å gå rundt managers fremtid. Da Brendan Rodgers fikk sparken i Liverpool samme høst begynte ryktene for alvor å gå rundt Moens fremtid i Badebyen. Forhandlingene skal ha nådd et seriøst punkt, men i da det ble klart at Liverpool ikke ønsket Moen som spillende manager, kun manager skal Moen ha tatt hatten sin og gått. Følgelig måtte de røde fra Merseyside gå for andrevalget, Jurgen Klopp. Siden den gang har Klopp og Liverpool vunnet både Champions League, Supercup og VM og Badebyen har klart å holde seg i 7.divisjon tross «the double» i 2016. Med andre ord må begge klubber se seg godt fornøyd med sine managere og sin posisjon i fotball-europa.

Ligatabell

1.Sprint-Jeløy 442
2.Mysen 235
3.Skiptvet30
4.Badebyen Fotballklubb29
9.Korsgård 29

Statistikk

KAMPERMÅLASSIST
Martin Moen (16)Richard Falk Larsen (38)Richard Falk Larsen (13)
Richard Falk Larsen (13)Ove Hagen (13)Akkani Stokkeland (9)
Akkani Stokkeland (13)Akkani Stokkeland (11)Andrè Jensen (9)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERING
Ove HagenEspen BolstadTerje DahlJonas Skar

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Espen BolstadØivind SaxebølMartin MoenAkkani Stokkeland
Petter AamodtPatrik JohannessonTommy SteinmoCato Lian
Thomas RostadStig ConradiDavid MecuOve Hagen
Joachim UngerTerje DahlAndrè JensenRichard Falk Larsen
 Tony NordtveitRolv PilskogMohamed Abdirashid
 Marcus LønnHaakon StoremarkBjørn Siam Stokkeland
 Joakim SøraasYngvar Larsen
 Sebastian HassfeldtJonas Skar
 Stig SørensenMarius Ihlebæk
 Jesper BugtenStefan Mecu
 Rune SemundsethSanpreet Singh
 Marcus Berg LoenKristoffer Voss Sanner
 Joachim SveinssonJørgen Smith Magelie
 Rino Abell

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Richard Falk Larsen (NESODDEN IF)Jørgen Kristiansen (KVIKK HALDEN)
David Mecu (GRIFFITH UNIVERSITY)Patrick Sønstevold (TVEIT IL)
Daniel Jacobsen (Free Transfer)Eivind Bøe (KVIKK HALDEN)
Stefan Mecu (Lån: SIPPY DOWNS SC)Mathias Berge (SARPSBORG 08)
Jonas Skar (Junior)Sebastian Hassfeld (Frigitt etter sesongen)
Joachim Unger (Prøvespill)Stig Sørensen (La opp etter sesongen)
Rino Abell (Prøvespill)

Team of the Year 2015

Sesongen 2016

2016 står igjen som klubbens mest suksessrike i antall trofeer, da man denne sesongen sikret både tittel som seriemester og kretsmester og satt både mål og poengrekorder underveis. Faktisk skulle man ende på hele 37.poeng denne sesongen, med intet mindre enn 93(!) scoringer underveis, der angrepsduoen Richard Falk Larsen(29 mål) og Akkani Stokkeland(26 mål) skulle stå for hele 55 mål mellom seg. 

Allerede før sesongen ble sparket i gang var forventningene store til hva Moens lag skulle kunne utrette denne sesongen og om man kunne bygge videre på Richard Falk Larsens vanvittige 38 scoringer i 2015. Ikke bare hadde nevnte Larsen slått seg til ro i klubben, men også lovende unggutter som Marcus Lønn og Jonas Skar hadde fått nødvendig erfaring for å endelig kunne ta det siste steget. Videre bestod også troppen av rutinerte veteraner som kaptein Andrè Jensen, Yngvar Larsen og Ove Hagen for å nevne noen, fortsatt i sin beste alder. Og med toppspillere som Patrik Johannesson og Tommy Steinmo og Mads Conradi (endelig tilbake i klubben) som en link mellom unggutta og veteranene hadde troppen denne sesongen tilsynelatende den rette balansen for å utrette noe ekstraordinært.  

Tross den tilsynelatende komplette stallen valgte Badebyen å forsterke ytterligere. Først inn døra var Mathias Berge. Berge hadde vært på lån i klubben i 2014, men valgte å returnere til Sarpsborg 08 for å gi profflivet et siste mulighet i 2015.  Dessverre for Berge signerte de blå-hvite en samarbeidsavtale med Nellys Kebab og følgelig skulle BMI-tallene dessverre bli vesentlig høyere enn scoringstallene for playmakeren med det lave tyngdepunktet. 

Berge var ikke den eneste spilleren som ble signert før denne sesongen. Etter at Markus Berg Loen hadde valgt en overgang til Herulf i Moss og Adem Emir Sen hadde flyttet tilbake til Sverige så klubben seg nødt til å se mot det svenske markedet, for å blidgjøre en stadig mer isolert Patrik Sune Johannesson. Peter Hans Robert Willman, eller “Skalvlan” som han er bedre kjent ble hentet til Badebyen, etter at man skal ha blitt gjort oppmerksom på svenskens fortid som bartender. “Skavlan” som kom til Norge som party-svenske skal ha imponert etter signeringen med hjemmelagde Caprinhas på en sommerfest og har etter dette vært fast inventar på laget.

Men den mest profilerte signeringen denne sommeren skulle utvilsomt være en ekte reality-stjerne. Med en fortid på Nissene på Låven, ble Bent “Leikvoll” Rasmussen signert med et håp om å øke klubbens medieprofil. Hvorvidt Leikvoll skal krediteres med klubbens økende renomme kan selsagt drøftes, men det er ingen tvil om at den moteriktige mannen med den blanke issen og stødige høyrefoten fort ble en kulthelt på tribunen hvor det stadig synges “på låven sitter nissen” når Leikvoll fosser nedover høyrekanten.

Badebyen startet sesongen i et forykende tempo og tok straks teten i avdelingen våren 2016. Faktisk innledet man sesongen med hele 5(!) strake seire, inklusive to 7-1 seiere med mot henholdsvis Eidsberg i serieåpningen og Rapid Athene i runde 3, før man gikk på et 4-1 tap borte mot Rygge. Faktisk skulle dette bli vårsesongens eneste poengtap da man fort fant tilbake til seiersformen med 9-0 mot Ekholt og 10-3 mot HSV før man tok ferie.

Etter ferien fortsetter man i samme spor, men man ble tett fulgt av naboen Ås som sørget for et tittel-race som skulle vare helt til siste runde. Når man dro til Ås 3 runder før slutt var det derfor et Badebyen-lag som ikke kunne tillate seg å tape denne kampen. Kampen skulle bli et fyrverkeri uten like. Selv etter spillemål av Yngvar Loen Larsen, Akkani Stokkeland og en frisparkperle fra Mathias Berge var det Ås som ledet 4-3 i det man gikk inn i overtiden. Med corner i siste sekund og hele Badebyens lag i motstanders 16-meter skulle Martin Moen av alle personer sende bortefansen til himmels med kampens siste spark på ballen der han kom seg fri i boksen og sikret 4-4!

Med dette resultatet hadde Badbyen skjebnen i egne hender og etter at Ås avga poeng i neste kamp kunne man sikre gullet hjemme mot Berg i påfølgende runde. Et heltent Badebyen skulle feie Berg av banen med hele 8-0 der man avsluttet kampen med norges historiens tyngste spissduo i Cato Lian og Terje Dahl. Sistnevnte med en karakteristisk telefonkiosk-scoring mot svimle Østfoldinger. 

Etter kampen brøt jubelscenene løs der spillere og fans nøt både pølser og champagne på stadion etter kampen. 

Anledningen tatt i betrakning var pressekorpset selvsagt til stede og dagen etter kunne man i Akershus Amtstidene lese følgende:  

Våren 2011 startet ferden som torsdag kveld kulminerte i et seriemesterskap for BFK. Med et begrenset transferbudsjett har manager Moen og hans stab i 6-sesonger bygget lag. Et lag som i år så til de grader har innfridd. Fra keeperne bakerst, via den rutinerte forsvarsrekka. En rekke anført av den svenske utenlandsproffen Patrik «Zlatan» Johannesson, unge lovende Marcus Lønn og de løpsvillige backene Terje Dahl og Øivind Saxebøl, ofte supplert med en og annen Conradi. På midten holder stadig veteranene Yngvar Larsen, Andre Jensen og Tommy Steinmo hoftefeste på høyt nivå, mens unge spillere som Jonas Skar, Haakon Storemark og Mathias Berge flyr rundt og forbrenner kalorier. 92mål viser også at man evner og sette en og annen sjanse i mål. Sjanser som stort sett settes av pølsesjefen Richard Larsen og norges mest kjente asiat, etter Mr. Lee, Akkani Stokkeland. Men man skal heller ikke glemme sølvreven Ove Hagen og telefonkioskoperatør, Cato Lian. Så da er det bare å se frem mot KM finale og potensiell «Double» for stjernegalleriet, som allerede ser frem mot ny sesong og muligheten til å krone nedrykket til 8div med nytt ligagull neste år. Men før man kommer noe lenger så skal man nyte tittelen som ligamester, og ikke minst takke publikum for at man la en kjemperamme rundt torsdagens kamp. Stadion ble fylt, og fanklubben i regi av Pål Richard Larsen og Åse Moen, stilte med pølser, vafler og kaffe. We are the champions!

Som seriemestere reiste Badebyen påfølgende uke i stil til KM-finalen for å sikre “the double” i Østfoldhallen, med innleid russebuss. Gjengen fylte opp bussen med væske i påvente av feiring og reiste avgårde med en skadefri og heltent tropp. Det hører med til historien at playmaker og storspiller Mathias Berge hadde misforstått opplegget og reiste med overtenning. Tatt av anledningen og muligens for å roe nervene hadde Berget konsumert 6 halvlitere FØR oppmøte, og selv med 2 liter kaffe på bussen til Fredrikstad skulle det ta 45 minutter før klubbens nummer 21 klarte å dempe ballen i Østfoldhallen. 

En jevnspilt finale som til slutt skulle ende 4-3 til Badebyen etter at Skogstrand først gikk i ledelsen 1-0. Badebyen kom sterkt tilbake og snudde til 4-1 etter 2 mål av Richard Larsen og scoringer av Akkani Stokeland og Jonas Skar. Skogrand kom tilbake til 4-3 med Badebyen holdt unna og sikret en historisk “double”. 

Dagen etter når både spillere og fans hadde kommet til hektene kunne man lese dette på klubbens hjemmeside:

Fredag kveld var på ingen måte gullrekka på nrk det mest underholdende man fikk se. Etter å ha sikret seriegullet for 14 dager siden reiste BFK til Fredrikstad med store ambisjoner om å sikre KM tittelen og dermed «the Double». Gutta bydde i kjent stil på kremfotballen man har blitt vandt til å se og scora like greit 4 mål på Skogstrand som dermed gikk på sesongens første tap. Dermed var sesongens andre trofé et faktum, og gutta kunne feire i stor stil på lagbussen hele veien hjem til det lokale vannhullet.

Ligatabell

1.Badebyen Fotballklubb37
2.Ås IL36
3.HSV34
9.Berg7

Statistikk

KAMPERMÅLASSIST
Martin Moen (17)Richard Falk Larsen (29)Richard Falk Larsen (19)
Akkani Stokkeland (16)Akkani Stokkeland (26)Mathias Berge (12)
Patrik Johannesson (16)Jonas Skar (14)Haakon Storemark (11)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERING
Tommy SteinmoMarcus LønnCato LianMathias Berge

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Mattis MartinsenPatrik JohannessonMartin MoenAkkani Stokkeland
Stig EvensenMarcus LønnTommy SteinmoRichard Falk Larsen
Thomas RostadStig ConradiJonas SkarCato Lian
Petter AamodtØivind SaxebølMathias BergeOve Hagen
Mats SchøitzTerje DahlAndrè JensenBjørn Siam Stokkeland
Espen BolstadMads ConradiYngvar Loen LarsenPreben Vågan
Filip RasmussenPeter WillmanHaakon StoremarkMohamed Abdirashid
Henrik TamburplassJørgen Smith MagelieDavid MecuThomas Dahl
 Jesper BugtenMarius IhlebækMathias Langaard
 Joachim SveinssonSanpreet Singh
 Bent Rasmussen

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Bent Rasmussen (HARE)Kristoffer Voss Sanner (NEWCASTLE)
Mathias Berge (SARPSBORG 08)Joakim Søraas (HAUGAR)
Peter Willman (KUNGSBACKA IF)Marcus Berg Loen (HERULF MOSS)
Stig Evensen (Free Transfer)
Mats Schøitz (Prøvespill)
Henrik Tamburplass (Junior)
Mathias Langaard (Junior)
Mads Conradi (Bosman/Comeback)

Team of the Year 2016

Sesongen 2017

2017 markerte en veiskille for Badebyen Drøbak Fotballklubb, da man endelig formaliserte sin uavhengighet som fotballklubb. Fra denne sesongen skulle Badebyen endelig ikle seg sine nå ikoniske lilla og gule drakter, med en logo prydet av den ikoniske havørnen som holder til på Håøya i Drøbak.  

Etter “the double” sesongen i 2016 der klubben vant både serien og kretsmesterskapet valgte noen spillere å takke for seg i klubben. Klubblegende og tidligere Bryne-helt, Thomas Dahl øynet en siste storkontrakt og valgte følgelig å signere for Drøbak/Frogn IL. 

Men det var ikke bare spillere som forsvant fra klubben inn mot 2017 sesongen. I påvente av den nye sesongen var det selvsagt også på sin plass med noen nye profiler som kunne fronte lagets nye farger i tillegg til de allerede etablerte stjernene i klubben.

Klubbens mest omfattende signering dette året skulle komme i form av den polske forsvarsspilleren, Rafal Lachowski. Selv om kontrakten med moderklubben FC Chemik Police var utgått skulle det flere runder med papirarbeid til FIFAs hovedkontor og avdeling for internasjonale overganger til før kontrakten med den hardttaklende polakken var underskrevet. Med seg fra Polen dro også, “Rafa” med seg en tradisjon om at nysigneringer medbringer 2 kasser pils på trening til sine nye lagkamerater. En tradisjon som har gjort at klubben i ettertid har sendt en speider på permanent basis til Warzawa. 

Men klubben ga seg ikke med det. I lengre tid hadde man hørt rykter om en eminent keeper hadde fra Nord-Norge som hadde meldt flytting sørover, primært motivert av bedre muligheter til å opprettholde et solbrunt ytre. Da Badebyen kom på banen var heller ikke Stein-Viggo Grenersen vond å be. Klubben lovte å hyppig promotere den forfengelige sisteskansen på sine sosiale medier. Og etter en presentasjonsartikkel som beskrevet Grenersen  som “nordlendingen med det velpleide skjegget”, skrev Stein-Viggo under på en langtidskontrakt i klubben og har siden den gang vært klubben ubestridte nr.1. 

Med seg fra det kalde nord tok også Stein-Viggo med seg ukjente Petter Andreas Holen. Mest kjent for sine alt for trange trøyer, skulle Holen vokse til å bli en bauta i Badebyens midtforsvar tross en vrangforestilling om at han egentlig var en angriper. Med på samme flyttelass kom Andreas Kjærnes. En politimann som hadde flyttet nordover mot grensen til Russland for lettere kunne kombinere en fritidssyssel innen bodyfitness med en noe mer liberal holdning til bruk av batong. 

Før sesongen for alvor ble sparket i gang inviterte Badebyen til treningskamp på Seiersten Stadion mot selveste Strømsgodset. De over 100 tilskuere som fylte tribunene i vårsola på Seiersten skulle få se et hjemmelag som feide over et totalt sjanseløst Strømsgodset og banket inn mål på mål til det stod hele 17-0!! på måltavla på Seiersten. Men tross hele 7 mål fra Richard Falk Larsen skulle kampen best huskes for et frisparkmål signert Martin Moen, selv Sinisa Mihajlovic ville vært stolt av(video under). 

Badebyen skulle ta med seg storformen fra sesongoppkjøringen inn i de første serierundene. Klubben startet sesongen hjemme mot Eika Krapfoss med hva som ble en fantastisk hjemmedebut, med hele 31-2 etter scoringer av blant annet klubben store måljegere Richard Falk Larsen (6), Ove Hagen (3) og Cato Lian (2).
Formen fortsatte også inn i runde 2 der gjengen reiste til HSV, Vestby og tok likså greit med seg alle 3 poengene hjem etter en svært jevn 3-2 seier. Badebyen tok to ganger ledelsen, først ved Falk-Larsen så Mathias Berge. Men med divisjonens beste midtbane bestående av Andre Jensen, Yngvar Larsen, Tommy Steinmo og Mathias Berge skulle Badebyen til slutt sikre seier. I det kampen trakk mot slutten skulle en knallhardt hodestøt signert Marcus Lønn bli det som sendte publikum og bortegarderoben til himmels!

Etter denne kampen fulgte et tap mot Ekholt og en meget imponerende 8-1 seier borte mot Kambo før de gjenværende 4 kampene før sommerferien bare sikret 3 poeng med 7-0 hjemme mot Rygge. 

Denne formen gjorde sitt til at Badebyen fikk jobbet seg litt nedover på tabellen, men også at man valgte å signere William Hassan Furu fra Strømsgodset. Satt ut i kulden i SIF etter den katastrofale 17-0 kampen mot nettopp Badebyen, der Hassan ikke gjorde stort for fornyet tillit i Eliteserieklubben. Gjennom en ukjent agent skal manager Moen ha blitt misledet til å tro at det gjaldt en overgang av den tidligere Monaco-proffen Hassan El Fakiri, men etter at klubbshopen hadde blitt tømt for Hassa-drakter i påvente av den tidligere Champions League vinneren valgte klubben å fullføre overgangen i håp om at supporterne ikke skulle være så kravstore til hvilken Hassan som til slutt skulle trekke på seg drakt nummer 20.

Høstsesongen begynte med en særdeles imponerende 6-2 seier borte mot Eikra Krapfoss i Andreas Kjærnes debutkamp. Dette på et underlag bedre egnet for dyrking av poteter og andre rotgrønnsaker fremfor fotballspill. Sådan var det vel heller ikke overraskende at gårdsguttene Akkani Stokkeland og Henry Wilhelmsen tegnet seg på scoringslista denne dagen. Tross et underlag som på ingen måte muliggjorde klubbens kortpasningsspill skulle laget, denne dagen ledet av Tommy Steinmo stikke av med alle poengene foran full fanfare langs sidelinjen. 

Resten av sesongen bydde på varierende resultater fra Badebyen, noe som til slutt sikret en meget kjærkommen 5-plass, med opptil flere managere på sidelinjen. Ikke bare vikarierte Tommy Steinmo for Moen borte mot Eika, men etter en omfattende medlemskonkurranse fikk også daværende styremedlem Tore Lind prøve seg som manager i hjemmekampen mot Sprint Jeløy. Tross at det  ble tap, skal Lind ha satt en ny standard hva angår kampforberedelser og taktiske disposisjoner som skal ha imponert samtlige spillere, der en evne til å begrense Moens minutter på banen ble trukket frem av samtlige spillere.

Noen av høstens høydepunkter kom i form av 3-1 hjemme mot Kambo, der Jørgen Magelie endelig var tilbake etter nok et låneopphold, før man reiste til rygge og tok med seg full pott etter en jevn 3-2 batalje. Richard Falk Larsen stjal showet med hattrick, Mads Conradi bar kapteinsbindet med bravur og vi fikk en imponerende debut fra Skjalg Flesland Olsen. Tross dette tilhørte overskriftene påfølgende morgen, klubbens Uber-sjåfør, Mohamed Abdirashid etter et noe kontroversielt tv-intervju post match. Etter et noe skuffende 1-2 tap hjemme mot Ås i siste runde kunne forøvrig guttene være godt fornøyd med 5.plass den første sesongen i lilla.

Samarbeidspartnere

GeneralsponsorZisson AS
PartnerAvella AS
PartnerHeer Hud & Spa
PartnerSport 1 Drøbak City
SupporterNatur og Foto
UtstyrsleverandørJoma

Ligatabell

1.Ås IL42
2.HSV37
3.Ekholt34
5.BADEBYEN DRØBAK FK27
9.Vansjø/Svinndal1

Statistikk

KAMPERMÅLASSISTSMULTRINGER
Martin Moen (15)Richard Falk Larsen (20)Akkani Stokkeland (9)Stein-Viggo Grenersen (1), Stig Evensen (1), Thomas Rostad (1), Henry Wilhemsen (1)
Stefan Mecu (14)Mathias Berge (9)Richard Falk Larsen (8)
Akkani Stokkeland (13)Akkani Stokkeland (8)Andre Jensen (5), Mads Conradi (5)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERINGGOLDEN GLOVE
Mads ConradiStefan MecuCato LianWilliam FuruStein-Viggo Grenersen

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Henry WilhelmsenMads ConradiMartin MoenAkkani Stokkeland
Stig EvensenØivind SaxebølStefan MecuRichard Falk Larsen
Stein-Viggo GrenersenPeter WillmanWilliam Hassan FuruOve Hagen
Mattis MartinsenPetter Andreas HolenHaakon StoremarkCato Lian
Thomas RostadStig ConradiAndrè JensenMohamed Abdirashid
Espen BolstadPatrik JohannessonMathias Berge
Petter AamodtAndreas KjærnesTommy Steinmo
Tony NordtveitBent RasmussenDavid Mecu
Rafal LachowskiYngvar Loen Larsen
Marcus LønnSanpreet Singh
Jørgen Smith MagelieDaniel Jacobsen
Terje Dahl
Jørgen Knudsen
Skjalg Flesland Olsen

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Andreas Emìl Kjærnes (BARDU IL)Thomas Dahl (DRØBAK-FROGN IL)
Petter Andreas Holen (MORILD IL)Bjørn Siam Stokkeland (DRØBAK-FROGN IL)
Henry Wilhemsen (DRØBAK-FROGN IL)Preben Vågan (Frigitt)
William Hassan Furu (SKAUBYGDA IL)Marius Ihlebæk (HEMING)
Rafal Lachowski (FC CHEMIK POLICE)Yngvar Loen Larsen (La opp etter sesongen)
Stein-Viggo Grenersen (MJØLNER)Marcus Lønn (La opp etter sesongen)
Jørgen Røkkum Knudsen (DRØBAK-FROGN IL)Tony Nordtveit (La opp etter sesongen)
Skjalg Flesland Olsen (VALESTRAND HJELLVIK FK)

Team of the Year 2017

Sesongen 2018

Etter en imponerende debutsesong i lilla var det duket for en ny sesong i 7 divisjon. Etter en  respektabel 5 plass i 2017 var den sportselige ambisjonen inn i 2018 soleklar; ikke komme sist, men samtidig holde seg lang unna opprykksplassene(!)

Gjennom sesongoppkjøringen klarte Badebyen å beholde stort sette hele spillertroppen der den eneste utgående overgangen var Petter Andreas Holen som  søkte hjem til nord-norge og Morild etter et år som solbrent på Østlandet. I tillegg valgte enkelte profiler å legge skoene på hylla. Tidligere storspiller David Mecu, valgte å kaste inn håndkleet grunnet vegring for konsum av sykehusmat og Rune Semundseth valgte å satse på en karriere innen yoga, da det ble klart at fotballforsikringen ikke dekket anskaffelse av kunstige hofter. Siste mann som valgte å ta fatt på pensjonisttilværelsen var midtbanegeneral, Yngvar Loen Larsen. Badebyens nummer 14 så seg lei av knær som til stadighet gikk ut av ledd, som en konsekvens av mange dragninger og forsøk på bevegelse utenfor midtsirkelen, noe kroppen ikke lenger taklet. Som fotballpensjonist har Larsen blitt observerte joggende i Drøbak, da som oftest noen 100 meter bak kona som har inntatt rollen som PT.

Inn portene derimot skulle det komme noen forsterkninger. En av de mest profilerte signeringene denne sesongen var en tidligere Vålerenga og Nesodden-legende i form av Mathias Engen. En skadeutsatt, men spillende midtstopper skulle fort trekke sammenligninger med Alan Hansen. Det hører med til overgangen at Mathias også har en lang fartstid som kjøreskolelærer, noe klubben mente kunne bidra til å effektivisere reise til og fra bortekamper, og ikke minst fungere som en mentor for klubbens aspirerende Uber-sjåfør, Mohamed Abdirashid. Andre prominente overganger inn i denne sesongen var Magnus “Truls” Solbakken, endelig tilbake på Østlandet etter lengre periode i Trøndelag. Keeperplassen ble styrket med Thomas Rostad som hadde sett seg lei av studentlaget til BI, der trange skjorter og Champagne ble prioritert fremfor pils på boks og tyggetobakk og Kristian Kirkeby ble reddet fra et ulykkelig proffopphold på Island. Begge motivert av å jobbe med keeperlegenden, Stein-Viggo Grenersen.. Mot slutten av sommerens overgangsvindu sikret man også  Joakim Søraas og Jørgen Lee Ness som signerte på samme dag.

Badebyen startet sesongen strålende med 2 imponerende hjemmeseiere. 5-1 hjemme mot Eidsberg, foran et fullsatt Seiersten Stadion og 8-3 mot Eika Krapfoss, med hattrick fra Richard Falk Larsen i begge kampene. 2-2 mot henholdsvis Kambo og Rygge 2 fulgte åpningskampene og sikret at Badebyen stod som ubeseiret etter 4 kamper i 2018. 2-2 kampen borte mot Kambo må kunne regnes som en klassiker. Etter å ha ledet 1-0 kom Badebyen tilbake i kampen etter og ha ligget under 2-1, og sikret 2-2 og poengdeling på selveste 16.mai. Tross det sterke borteresultatet vil kampen huskes best for en skade på keeper Stein-Viggo Grenersen, som landet forkjært etter og i kjent stil ha ligget fullt utstrekt og plukket et tilsynelatende utagbart skudd i lengste kryss. I garderoben etter kampen måtte en sønderknust førstekeeper konstatere at 17 bristede ribbein ville sette en effektiv stopper for rollen som fanebærer i Drøbak mannskor under borgertoget påfølgende dag.

Den ubseirende kamprekker skulle forøvrig få leve en runde til. Badebyen fulle av selvtillit etter de første kampene reiste like greit til Vansjø/Svinndal og tok med seg hele 11-0 tilbake til Badebyen. En kamp Mads Conradi valgte å stå over etter trusler om beinbrudd høsten 2017. Kampen var et oppvisning i kremfotball fra start til slutt. Midtbaneduoen Moen og Jensen dikterte spillet og serverte kampens store spiller Ove Hagen intet mindre enn 5 scoringer. Årets prestasjon av laget og ikke minst Badebyens Fabrizio Ravanelli, Ove Hagen.

Denne kampen ble fulgt opp av årets store thriller, 7-6 hjemme mot Korsgård. 

Badebyen startet friskt, og ikke mange minuttene hadde gått før Mathias Berge hadde slått gjennom en heltent Richard Falk-Larsen, innstilt på å ta igjen Ove Hagen på toppscorerlisten, to ganger. 2-0!

Men gjestene fra Askim var en veltrent gjeng, med gjennomsnittsalder og BMI langt under hva man kan forvente i 7. divisjon. Plutselig hadde ikke bare Korsgård utlignet, men også tatt ledelsen på Seiersten Stadion. Men Badebyen var innstilt på å komme tilbake i kampen og med en frisparkperle fra 25 meter ikke sett maken til siden Sinisa Mihajlovic la skoene på hylla, signert Mathias Berge, kunne en solbrent gjeng ta en sårt tiltrengt pause.

Badebyen fortsatte kjøret i 2. omg, og med årets vakreste målgivende på Seiersten, hadde Michael Laudrup reinkarnert som spillende manager Moen hælsparket Richard Falk Larsen gjennom for sitt hattrick.

Men denne kampen sluttet aldri å bølge frem og tilbake, og før man visste ordet av det stod det 5-6 til Korsgård i det man gikk inn i det 90’ende spilleminutt. Utrolig nok ble kampen spilt med et så høyt tempo at sikkerheten selv, førstekeeper Stein-Viggo Grenersen måtte forlate banen med krampe i begge beina etter en aktiv dag på jobb. Så med kampens siste angrep, med ballen på egen halvdel sendte Kjærnes gjennom Akkani Stokkeland alene med keeper. Og mot alles forventning viste krølltoppen stor ro og goalgetterinstinkt i det han i det 95. min runder keeper, og med kampens siste spark sendte Korsgård hjem med 0 poeng og Badebyen til Handelshuset Gastrobar.

Med 14 poeng på de 6 første kampene var tabellen lite hyggelig lesing for et Badebyen som plutselig lå på opprykksplass i avdelingen. Følgelig valgte en hardt presset manager Moen å ta de nødvendige grepene, og med kun 3 seiere på de siste 10 kampene kunne man puste lettet ut…

Samarbeidspartnere

GeneralsponsorZisson AS
PartnerAvella AS
PartnerSport 1 Drøbak City
SupporterThoresen Gartneri
UtstyrsleverandørJoma

Ligatabell

1.HSV 239
2.Sprint-Jeløy 338
3.Eidsberg31
6.BADEBYEN DRØBAK FK24
9.Vansjø/Svinndal1

Statistikk

KAMPERMÅLASSISTSMULTRINGER
Martin Moen (16)Ove Hagen (9)Andre Jensen (5)Thomas Rostad (2)
Peter Willman (15)Richard Falk Larsen (9)Haakon Storemark (5)Henry Wilhelmsen, Mattis Martinsen og Kristian Kirkeby (1)
Henry Wilhelmsen (14)Haakon Storemark (8)Martin Moen, Henry Wilhelmsen og Mathias Berge (4)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERINGGOLDEN GLOVE
Andreas KjærnesMathias Berge Bent RasmussenJørgen Lee NessStig Evensen

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Stein-Viggo GrensersenPeter WillmanMartin MoenAkkani Stokkeland
Kristian KirkebyHenry WilhelmsenStefan MecuOve Hagen
Stig EvensenPatrik Sune JohannessonWilliam Hassan FuruJørgen Lee Ness
Thomas RostadAndreas KjærnesHaakon StoremarkCato Lian
Henrik TamburplassTerje DahlMagnus SolbakkenRichard Falk Larsen
Mattis MartinsenBent RasmussenMathias BergeMohamed Abdirashid
Mathias EngenAndre Jensen
Øivind SaxebølDaniel Jacobsen
Joakim SøraasSanpreet Singh
Stig ConradiRolv Pilskog
Mads ConradiKristoffer Voss Sanner
Rafal LachowskiTommy Steinmo
Jørgen Røkkum KnudsenDavid Mecu
Thor Erik ChristophersenJørgen Smith Magelie
Joachim Sveinsson
Rune Semundseth

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Magnus Solbakken (TRONDHEIMS-ØRN)Petter Andreas Holen (MORILD IL)
Mathias Engen (VÅLERENGA) Daniel Jacobsen (La opp etter sesongen)
Jørgen Lee Ness (DRØBAK-FROGN)David Mecu (La opp etter sesongen)
Joakim Søraas (HAUGAR)Rune Semundseth (La opp etter sesongen)
Kristian Kirkeby (DRØBAK-FROGN)
Rolv Pilskog (DRØBAK-FROGN)
Kristoffer Voss Sanner (NEWCASTLE)
Thor Erik Christophersen (HEGGEDAL)

Team of the Year 2018

Sesongen 2019

Inn i 2019 sesongen må oppladningen kunne omtales som tilnærmet optimal for Badebyen. Inspirert av fornyet interesse for italiensk fotball og Serie A. Og ikke minst, ikke-validerbare historier fra kaptein Jensen om et lite dokumentert prøvespill i AC Cesena, valgte Badebyen, eller Cittá di Nuoto å signere for den italienske utstyrsgiganten Macron. Klubben stoppet for øvrig ikke før den italienske profilen var fullkommen, i form av et samarbeid med lokale  Handelshuset osteria & pizzeria og sørget for eksponering på høyt nivå gjennom et samarbeid med Megaprint. Førstnevnte avtale sikret at klubbens spillere kunne nyte pizza og Peroni ikledd italiensk passform. Klubben sikret seg også en historisk avtale med Frogn Smådyrpraksis som kunne sikre god behandling av fotballskader.

Tross stor interesse fra pengesterke klubber i Norge og Europa forøvrig klarte Badebyen å holde sin spillertropp intakt inn sesongen. De eneste spillerne som skulle forsvinne vinteren 2018/19 var David Mecu og Daniel jacobsen. Mannen med de lange lokkene og fyldige skjegget (David Mecu), valgte å legge skoene på hylla da han ble gjort oppmerksom på at kirurgene som stod klare til å sikre rumeneren videre spill måtte fjerne kroppshår fra Mecu for å gjennomføre inngrepet.

Selv om klubben klarte å holde seg i divisjonen også i 2018 valgte man likevel å rekruttere betydelig inn i den nye sesongen. Blant dem noen gamle kjenninger, men også enkelte veletablerte fotballnavn. Først inn dørene i januarvinduet var ingen annet en Karl Fredrik Dahl, bedre kjent i lokalmiljøet som “Kiwi-Karl”. Tross flere år som popstjerne skulle han aldri nå ambisjonen om invitasjon til Tv-Norges, firestjerners middag, noe som banet vei for et karrierebytte og retur til fotballbanen for den robuste backen.

Tilbake i 2012 prøvespilte Andreas Nordby for klubben. Et brutalt møte med toppfotballen som skal ha ført til 6 år med egentrening og deltakelse på Tine Fotballskole. Med finjusterte fotballferdigheter spilte Nordby seg til kontrakt etter imponerende spill i det imponerende 9-2 tapet borte mot Tune i januar. Siden den gang har “Såla” spilt seg til tilnærmet fast plass på laget med et kallenavn med opphav i utallige såledragninger innenfor egen 5-meter. 

Men den største overgangen denne vinteren var utvilsomt Emil Steinmo. Flasket opp på grusen på Folkvang, skulle Steinmo utvikle et talent som skal ha tatt han til store klubber landet rundt. Men som følge av tung medisinering av veksthormoner og en mislyktes hårtransplantasjon der legene satt donorhåret på ryggen skal Steinmo ha søkt hjem til Drøbak og Badebyen FK. Da klubben var villig til å finansiere en Dallasburger på favorittrestauranten Shell og storebror Tommy sa seg villig til å være donor for nok en transplantasjon var ikke Steinmo vond å be.

Badebyen startet fotballsesongen med kamp hjemme på Seiersten i Cupens første runde. Rett fra helsestudio for å passe bedre inn i sine italienske drakter, feide like greit BFK Vikåsen IL ut av cupen. Et sluttresultat på  8-0, med hele seks forskjellige målscorere for hjemmelaget, og cup-eventyret var i gang for “Beach Boys” som feiret avansementet i stor stil på Handelshuset etter kampen.

I første serierunde sørget Badebyen igjen for kalassifre, med hele 12-0 mot Skiptvet. Etter kampen la manager seg flat og innrømmet en feilberegning av laguttaket, og begrunnet dette med at Skiptvet de siste årene hadde oppholdt seg i 5 og 6.divisjon. Kampen skulle også få oppmerksomhet for to nye klubbrekorder. Først ut var Richard Falk Larsen som med sine 2 scoringer ble den første i klubben til å nå 100 scoringer, og det på kun 43 kamper! Keeperlegenden, Stein-Viggo Grenersen var den andre som ble historisk denne ettermiddagen med første (og eneste) keeper med scoring og smultring i samme kamp!

Se Grenersens kanonscoring under

På de neste 3 kampene skulle det bare bli 3 poeng med seier hjemme mot Driv og tap mot henholdsvis Eidsberg og Korsgård. Førstnevnte kamp vil nok for de fleste huskes best for et minneverdig selvmål fra 35m signert Hassan Furu.

Da kalenderen viste 2.juni, var det klart for en historisk dag i fotballbyen Drøbak. For første gang i historien (journalisten kjent) var det duket for en vaskeekte Drøbak-derby, der Badebyen FK tok i mot Drøbak-Frogn IL til seriekamp på Seiersten Stadion. Kun dager før kampen hadde også BFK sikret avansement til cupens kvartfinale etter 5-1 hjemme mot Svelvik og følgelig var optimismen stor i Badebyen. En rusletur i byen i uken opp mot kampen gjorde det også fort tydelig at BFK vs DFI var den store snakkisen blant fotballfolket i Drøbak. Hvem er egentlig byens beste klubb? Skal jeg ha røde eller lilla gardiner? Diskusjonene gikk høyt og lavt og bettingselskapene opplevde en massiv pågang inn mot derbyet.

Før derbyen spilte også klubbens damelag seriekamp mot Skjeberg noe som sørget for en fullverdig Badebyen-dag på stadion. Nydelige pølser på grillen gjorde opplegget komplett for de nesten 200(!) fremmøtte på tribunen. Og når pressen stilte opp og direktesendte kampen på TV var det bare for de noe slitne Badebyen-spillerne (Champions League-finale kvelden før journ.anm) å mobilisere. 

Kampen i seg selv startet rolig og det ble fort tydelig at nøkkelduellen kom til å bli mellom de rutinerte herrene Ove Hagen hos BFK og Rino Abell hos DFI. Andre Jensen hadde erklært seg selv «skadet» for anledningen i redsel for å bli fintet ut av sønnen Martinus hos DFI (journ.anm). Kampen skulle bølge mye frem og tilbake og storscorer Richard Falk Larsen skulle brenne noen «sitters» før man endelig fikk hull på byllen, ved nevnte Falk Larsen. BFK skulle faktisk gå opp til 2-0, ved Akkani Stokkeland før manager Moen selv kom på banen for å gi DFI muligheten til å redusere til 2-1.

Derfra så forøvrig ikke BFK seg tilbake og anført av kampens store spiller, Mathias Berge og dagens toppscorer, Akkani Stokkeland (4 mål) skulle ikke Badebyen gi seg før Ove Hagen hadde parkert tidligere Brann-spiller, Cato Grønnern og satt inn 9-3.

Så imponerende var faktisk Badebyens spill denne søndagen at man fikk besøk av DFIs Rino Abell i dusjen etter kamp, der det ble utvekslet alt fra intimsåpe til hint om ønsket overgang fra nevnte Abell.

Se kampen i sin helhet

På de neste kampene ble det sanket 9 av 12 mulige poeng før man begynte å justere prestasjonene mtp sluttplassering. 5-0 tapet borte mot Driv startet en mer akseptabel trend der man registrerte kun en seier på de fire siste kampene og en meget kjærkommen 4.plass på tabellen. Før sesongen var den uttalte ambisjonen og igjen styre unna opprykk, men heller presentere i cupen. Cupeventyret skulle forøvrig få en stans i kvartfinalen borte mot Konnerud. Badebyen startet denne kampen særdeles tvilsomt, og med Ove Hagen tidlig ut med strekk og Akkani Stokkeland uten skuddfot la man under hele 4-1 til pause. Allikevel skulle ting snu i 2.omgang. Inn kom Manager Moen, Magnus Solbakken og Hassan. De førstnevnte fikk oppsiktsvekkende nok kontroll på midtbanen og med 10 minutter igjen hadde Moen og Hassan redusert til 4-3 og Konnerud var i knestående. De lilla presset på, og holdt pusten da Haakon Storemark satt ballen i tverrliggeren i det 95 minutt over en utspilt Konnerud-keeper med kampens siste spark.

Sesongen medbrakte også nok en scoringsrekord av Badebyens angrepsrekke. Evigunge Ove Hagen rakk i løpet av sesongen å notere seg for 50 mål for klubben. Denne bragden klarte han på under 60 kamper og før sin egen 50 års fødselsdag!

Samarbeidspartnere

GeneralsponsorZisson AS
HovedsponsorHandeslshuset Gastrobar
HovedsponsorMegaprint
PartnerAvella AS
SupporterThoresen Gartneri
SupporterFrogn Smådyrpraksis
UtstyrsleverandørMacron

Ligatabell

1.Driv36
2.Vansjø/Svinndal28
3.Drøbak-Frogn25
4.BADEBYEN DRØBAK FK24
8.Skiptvet6

Statistikk

KAMPERMÅLASSISTSMULTRINGER
Martin Moen (17)Richard F. Larsen og Mathias Berge (12)Mathias Berge (15)Stein-Viggo Grenersen, Thomas Rostad og Kristian Kirkeby (1)
Kristoffer Voss Sanner (15)Haakon Storemark og Richard Falk Larsen (9)
Andreas Nordby, Magnus Solbakken og Emil Steinmo (14)Ove Hagen og Kristoffer V. Sanner (9)

Awards

ÅRETS SPILLERÅRETS UNGE SPILLERÅRETS VETERANÅRETS SIGNERINGGOLDEN GLOVE
Mathias EngenMagnus SolbakkenOve HagenEmil SteinmoKristian Kirkeby

Spilletropp

KeepereForsvarMidtbaneAngrep
Stein-Viggo GrenersenAndreas NordbyMartin MoenOve Hagen
Kristian KirkebyPatrik Sune JohannessonKristoffer Voss SannerJørgen Lee Ness
Thomas RostadJoakim SøraasMagnus SolbakkenMohamed Abdirashid
Henrik TamburplassMathias EngenEmil SteinmoRichard Falk Larsen
Mads BolstadPeter WillmanHaakon StoremarkAkkani Stokkeland
Mathias LangaardThor Erik ChristophersenWilliam Hassan FuruCato Lian
Mubarak AbdirashidMathias BergeBjørn Siam Stokkeland
Andreas KjærnesRamzi AyaraEivind Bøe
Stig ConradiJonas SkarHenry Wilhelmsen
Bent RasmussenEmil Grong
Mads ConradiStefan Mecu
Sindre LeitåsTommy Steinmo
Steven W. TilleyChristian Glenne
Tom Rune Granås
Jørgen Røkkum Knudsen
Karl Fredrik Dahl
Joachim Sveinsson
Øivind Saxebøl
Terje Dahl

Transfers

Spillere inn Spillere ut 
Andreas Nordby (Drøbak-Frogn)Jonas Skar (La opp etter sesongen)
Emil Steinmo (Drøbak-Frogn)Stefan Mecu (La opp etter sesongen)
Ramzi Ayara (Skaugygda)
Mubarak Abdirashid (Drøbak-Frogn)
Sindre Leitås (HSV)
Steven Tilley (Ås IL)
Karl Fredrik Dahl (Drøbak-Frogn)
Emil Grong (Grong IL)
Bjørn Siam M. Stokkeland (Drøbak-Frogn)
Christian Glenne (Drøbak-Frogn)
Eivind Bøe (Drøbak-Frogn)
Mads Bolstad (Drøbak-Frogn)
Mathias Langaard (Drøbak-Frogn)
Tom Rune Granås (Sørvikmark Idrettslag)

Team of the Year 2019